KRAFTIG REGNFALL: Denne kummen i Salhusvegen fikk kjørt seg i morgentimene tirsdag. (Foto: Terje Størksen)

30 kjellere i Haugesund oversvømt

Det er meldt om store oversvømmelser på veiene på ytre-Haugalandet tirsdag formiddag. Flere steder har avløpssystemet ikke klart å ta unna vannmengdene. - Vi har nærmere 30 henvendelser fra privatpersoner og bedrifter, opplyser 110-sentralen.
Magnus Berning og Marit Nilsen
Publisert 31.07.2012 kl 10:08 Oppdatert 31.07.2012 kl 12:51

Tips en venn på e-post:


UNDER VANN: Hallene ved Marine Aluminium Torvastad er oversvømt. (Foto: Tom Louis)
EGET SVØMMEBASSENG: I dag har beboerne i Rektor Steens Gate i Haugesund fått et stort "svømmebasseng" i nabolaget. (Foto: Malin Lønning)
FLOM: John Audun Antonsen ved Rossabøhavn i Haugesund har dokumentert en ny elv fra Salhusvegen ned mot Karmsundet. (Foto: John Audun Antonsen)
NESTEN UMULIG Å KJØRE: Det er ikke første gang avløpssystemet ikke har klart å ta unna vannet ved Bjørgene sykehjem. - Nesten umulig å kjøre her, skriver h-avis.no-lesere på Facebook. (Foto: Bjørn Heggebøe)
OVERSVØMMELSE: Denne kummen utenfor Statoil-stasjonen i Spannavegen klarte ikke å ta unna de store vannmengdene tirsdag morgen. (Foto: Fredrik M. Vangsnes)
OVERSVØMMELSE: Det samlet seg store mengder vann i bunn av Karmsund Bru på fastlandssiden tirsdag morgen. (Foto: Fredrik M. Vangsnes)

HAUGESUND/KARMØY: Sommerens første tordenvær bragte med seg store mengder vann. Da er surfende kummelokk ikke et uvanlig syn. Men også kjellere står i fare for å bli oversvømt. Brannvesenet i Haugesund øker bemanningen tirsdag for å kunne ta unna alle oppdragene som blir meldt inn.

SE HVA LESERNE SKRIVER PÅ FACEBOOK

Store køer

Det er meldt om køer på veiene på grunn av oversvømmelsene. Verst er det ved Karmsund Bru der oversvømmelse i bunn av broa sinker trafikken i begge retninger. Ved 11-tiden sto køen nordover til Shellstasjonen på Bø.

Kjellere oversvømt

H-avis.no har i formiddag fått inn flere meldinger om oversvømmelser. Hos brannvesenet har også telefonen gått varm.

- Vi prioriterer de som trenger det mest først, men satser på å nå ut til alle i løpet av dagen, sier Patrick Pettersen ved 110-sentralen i Haugesund.

Ved 10-tiden hadde 110-sentralen fått inn nærmere 30 henvendelser fra både privatpersoner og bedrifter.

- Vi har kalt inn ekstramannskaper og vil utover dagen ha tre biler ute i felten, sier Pettersen.

Har du bilder av oversvømmelsene? Tips oss på nett@h-avis.no (Skriv gjerne litt om hvor det er og når bildet er tatt).

Strømbrudd på Feøy

Gunn Margareth Lassesen, Divisjonssjef for marked i Haugaland Kraft har kun fått melding om et strømbrudd, og det er på Feøy.

- Cirka 18 husstander er rammet. Strømmen gikk klokken 09.15, og vi har mannskap som er på vei ut for å feilsøke på en trafo nå, sier Lassesen til h-avis.no.

Og skulle lynet slå ned og forårsake strømbrudd andre steder, vil Haugaland Kraft opplyse sine kunder via sms.

- Jeg håper selvsagt at det er forbigående, men jeg liker selv å være på den sikre siden og har bedt mannen som er hjemme om å dra ut stikkontakter for å være på den sikre siden, sier Lassesen.

SAKEN OPPDATERES

På forsiden nå


Politisk streik stanser bussene

Mellom klokken 14 og 16 onsdag 28. januar er det politisk streik. Skole, barnehage og omsorg rammes også av streiken.

«Nina» gir luftproblemer i Karmøytunnelen

Ekstremværet «Nina» har ødelagt en elektronikkdel som styrer en av viftene i Karmøytunnelen.

Kikhoste på Karmøy-skole

Det er registrert et utbrudd av kikhoste på Ferkingstad skule.

Drømme-flygelet på plass

Takket være kantor Alie Hambergs utholdenhet, kan Sigvart Dagsland onsdag 4. februar sette seg til et av distriktets beste flygler. I Rossabø kirke.