KRAFTIG REGNFALL:

KRAFTIG REGNFALL: Denne kummen i Salhusvegen fikk kjørt seg i morgentimene tirsdag. (Foto: Terje Størksen)

30 kjellere i Haugesund oversvømt

Det er meldt om store oversvømmelser på veiene på ytre-Haugalandet tirsdag formiddag. Flere steder har avløpssystemet ikke klart å ta unna vannmengdene. - Vi har nærmere 30 henvendelser fra privatpersoner og bedrifter, opplyser 110-sentralen.

UNDER VANN:

UNDER VANN: Hallene ved Marine Aluminium Torvastad er oversvømt. (Foto: Tom Louis)

EGET SVØMMEBASSENG:

EGET SVØMMEBASSENG: I dag har beboerne i Rektor Steens Gate i Haugesund fått et stort "svømmebasseng" i nabolaget. (Foto: Malin Lønning)

FLOM:

FLOM: John Audun Antonsen ved Rossabøhavn i Haugesund har dokumentert en ny elv fra Salhusvegen ned mot Karmsundet. (Foto: John Audun Antonsen)

NESTEN UMULIG Å KJØRE:

NESTEN UMULIG Å KJØRE: Det er ikke første gang avløpssystemet ikke har klart å ta unna vannet ved Bjørgene sykehjem. - Nesten umulig å kjøre her, skriver h-avis.no-lesere på Facebook. (Foto: Bjørn Heggebøe)

OVERSVØMMELSE:

OVERSVØMMELSE: Denne kummen utenfor Statoil-stasjonen i Spannavegen klarte ikke å ta unna de store vannmengdene tirsdag morgen. (Foto: Fredrik M. Vangsnes)

OVERSVØMMELSE:

OVERSVØMMELSE: : Det samlet seg store mengder vann i bunn av Karmsund Bru på fastlandssiden tirsdag morgen. (Foto: Fredrik M. Vangsnes)

HAUGESUND/KARMØY: Sommerens første tordenvær bragte med seg store mengder vann. Da er surfende kummelokk ikke et uvanlig syn. Men også kjellere står i fare for å bli oversvømt. Brannvesenet i Haugesund øker bemanningen tirsdag for å kunne ta unna alle oppdragene som blir meldt inn.

Facebook-knapp kommer her

SE HVA LESERNE SKRIVER PÅ FACEBOOK

Store køer

Det er meldt om køer på veiene på grunn av oversvømmelsene. Verst er det ved Karmsund Bru der oversvømmelse i bunn av broa sinker trafikken i begge retninger. Ved 11-tiden sto køen nordover til Shellstasjonen på Bø.

Kjellere oversvømt

H-avis.no har i formiddag fått inn flere meldinger om oversvømmelser. Hos brannvesenet har også telefonen gått varm.

- Vi prioriterer de som trenger det mest først, men satser på å nå ut til alle i løpet av dagen, sier Patrick Pettersen ved 110-sentralen i Haugesund.

Ved 10-tiden hadde 110-sentralen fått inn nærmere 30 henvendelser fra både privatpersoner og bedrifter.

- Vi har kalt inn ekstramannskaper og vil utover dagen ha tre biler ute i felten, sier Pettersen.

Har du bilder av oversvømmelsene? Tips oss på nett@h-avis.no (Skriv gjerne litt om hvor det er og når bildet er tatt).

Strømbrudd på Feøy

Gunn Margareth Lassesen, Divisjonssjef for marked i Haugaland Kraft har kun fått melding om et strømbrudd, og det er på Feøy.

- Cirka 18 husstander er rammet. Strømmen gikk klokken 09.15, og vi har mannskap som er på vei ut for å feilsøke på en trafo nå, sier Lassesen til h-avis.no.

Og skulle lynet slå ned og forårsake strømbrudd andre steder, vil Haugaland Kraft opplyse sine kunder via sms.

- Jeg håper selvsagt at det er forbigående, men jeg liker selv å være på den sikre siden og har bedt mannen som er hjemme om å dra ut stikkontakter for å være på den sikre siden, sier Lassesen.

SAKEN OPPDATERES

 

Les Haugesunds Avis som eAvis eller bestill abonnement.