KRAFTIG REGNFALL:

KRAFTIG REGNFALL: Denne kummen i Salhusvegen fikk kjørt seg i morgentimene tirsdag. (Foto: Terje Størksen)

Kjøp bilde

30 kjellere i Haugesund oversvømt

Det er meldt om store oversvømmelser på veiene på ytre-Haugalandet tirsdag formiddag. Flere steder har avløpssystemet ikke klart å ta unna vannmengdene. - Vi har nærmere 30 henvendelser fra privatpersoner og bedrifter, opplyser 110-sentralen.

UNDER VANN:

UNDER VANN: Hallene ved Marine Aluminium Torvastad er oversvømt. (Foto: Tom Louis)

Kjøp bilde
EGET SVØMMEBASSENG:

EGET SVØMMEBASSENG: I dag har beboerne i Rektor Steens Gate i Haugesund fått et stort "svømmebasseng" i nabolaget. (Foto: Malin Lønning)

Kjøp bilde
FLOM:

FLOM: John Audun Antonsen ved Rossabøhavn i Haugesund har dokumentert en ny elv fra Salhusvegen ned mot Karmsundet. (Foto: John Audun Antonsen)

Kjøp bilde
NESTEN UMULIG Å KJØRE:

NESTEN UMULIG Å KJØRE: Det er ikke første gang avløpssystemet ikke har klart å ta unna vannet ved Bjørgene sykehjem. - Nesten umulig å kjøre her, skriver h-avis.no-lesere på Facebook. (Foto: Bjørn Heggebøe)

Kjøp bilde
OVERSVØMMELSE:

OVERSVØMMELSE: Denne kummen utenfor Statoil-stasjonen i Spannavegen klarte ikke å ta unna de store vannmengdene tirsdag morgen. (Foto: Fredrik M. Vangsnes)

Kjøp bilde
OVERSVØMMELSE:

OVERSVØMMELSE: : Det samlet seg store mengder vann i bunn av Karmsund Bru på fastlandssiden tirsdag morgen. (Foto: Fredrik M. Vangsnes)

Kjøp bilde

HAUGESUND/KARMØY: Sommerens første tordenvær bragte med seg store mengder vann. Da er surfende kummelokk ikke et uvanlig syn. Men også kjellere står i fare for å bli oversvømt. Brannvesenet i Haugesund øker bemanningen tirsdag for å kunne ta unna alle oppdragene som blir meldt inn.

Facebook-knapp kommer her

SE HVA LESERNE SKRIVER PÅ FACEBOOK

Store køer

Det er meldt om køer på veiene på grunn av oversvømmelsene. Verst er det ved Karmsund Bru der oversvømmelse i bunn av broa sinker trafikken i begge retninger. Ved 11-tiden sto køen nordover til Shellstasjonen på Bø.

Kjellere oversvømt

H-avis.no har i formiddag fått inn flere meldinger om oversvømmelser. Hos brannvesenet har også telefonen gått varm.

- Vi prioriterer de som trenger det mest først, men satser på å nå ut til alle i løpet av dagen, sier Patrick Pettersen ved 110-sentralen i Haugesund.

Ved 10-tiden hadde 110-sentralen fått inn nærmere 30 henvendelser fra både privatpersoner og bedrifter.

- Vi har kalt inn ekstramannskaper og vil utover dagen ha tre biler ute i felten, sier Pettersen.

Har du bilder av oversvømmelsene? Tips oss på nett@h-avis.no (Skriv gjerne litt om hvor det er og når bildet er tatt).

Strømbrudd på Feøy

Gunn Margareth Lassesen, Divisjonssjef for marked i Haugaland Kraft har kun fått melding om et strømbrudd, og det er på Feøy.

- Cirka 18 husstander er rammet. Strømmen gikk klokken 09.15, og vi har mannskap som er på vei ut for å feilsøke på en trafo nå, sier Lassesen til h-avis.no.

Og skulle lynet slå ned og forårsake strømbrudd andre steder, vil Haugaland Kraft opplyse sine kunder via sms.

- Jeg håper selvsagt at det er forbigående, men jeg liker selv å være på den sikre siden og har bedt mannen som er hjemme om å dra ut stikkontakter for å være på den sikre siden, sier Lassesen.

SAKEN OPPDATERES

 
()

På forsiden nå

Veien tilbake til livet

Her ser du hvor Dag Einar Solberg (52) jogget, og hvor han falt om da hjertet stanset. Den rette streken viser at ambulansen kjørte ham til sykehus.

Les Haugesunds Avis som ePaper eller bestill papirutgaven.