BLE MINNET: Lys tent utenfor 3-åringens hjem. arkivFoto Foto: Arkivfoto: HARALD NORDBAKKEN

Bakgrunn: Stord-drapet

Gaute-Håkon Bleivik
Publisert 16.10.2013 kl 19:35 Oppdatert 16.10.2013 kl 19:46

Tips en venn på e-post:Klokka 16.56 torsdag 10. oktober mottok Akuttmedisinsk kommunikasjonssentral (AMK) en telefon fra en kvinne (38). To ambulanser rykket ut til Justagjerdet i Sagvåg, der de fant en tre år gammel gutt livløs.

Da politiet ankom, fant de en mann (45) som var knivstukket og skadet, i tillegg til treåringen. En 13 år gammel gutt sto bak knivstikkingen – først på sin fosterbror, deretter sin far.

13-åringen er biologisk sønn av 45-åringen og kvinnen på 38, mens treåringen var i fosterhjem hos familien. Også en representant fra barnevernet var til stede i huset da knivstikkingen skjedde.

13-åringen er aldri blitt siktet for drapet. Årsaken er at han er under den kriminelle lavalder (15 år), og han blir derfor tatt hånd om av Barne- og ungdomspsykiatrisk klinikk i Haugesund. Der er han til observasjon i ti dager før man skal konkludere hvordan han skal følges opp videre.

Gutten er ikke kjent for politiet fra tidligere, og det er heller ikke hans biologiske familie. Heller ikke barnevernet har vært i kontakt med familien tidligere.

Den tre år gamle gutten er opprinnelig fra Bergen, og ble plassert i fosterhjemmet på Stord i mai.

Les også:

Les mer om:  Nyheter 

På forsiden nå


Forbannet etter tap

HHK-trener Kristoffer Froestad var rasende etter tapet mot bunnlaget Kristiansund.

Satte pers og kvalifiserte seg til ungdoms-OL

André Klippenberg Grindheim fra Karmøy Svømmeklubb klarte kravet til European Youth Olympic Festival på 100 meter bryst.