Magnus Skåden.

Kjøp bilde

– Hadde ikke tid til å fortsette i Helse Fonna-styret

Magnus Skåden avviser at hans avgang fra Helse Fonna-styret har sammenheng med kraftige underskudd.

STORD: Magnus Skåden sier at tidsmangel er årsaken til at han trakk seg som styreleder i Helse Fonna.

Tidkrevende

Skåden bekrefter at han har kjennskap til innholdet i revisjonsrapporten, men avviser bestemt at dette har en sammenheng med hans beslutning om å gå fra styret.

– Nei, nei, nei. Revisjonsrapporten har ingenting med min avgang å gjøre, sier Skåden, som ikke ønsker å gå nærmere inn på innholdet i rapporten.

– Jeg har vurdert situasjonen, og funnet ut at nok er nok, sier Skåden.

Han forklarer at styreledervervet er tidkrevende, og at han var usikker på om han hadde den nødvendige tiden til å fylle oppgaven videre.

– Dette er en tung og viktig posisjon, som krever mye tid og oppmerksomhet. Jeg har an travel jobb fra før som krever sitt, og mener tiden er inne for å få friske krefter inn, sier Skåden, som er daglig leder i entreprenørselskapet W. Engelsen Eft. AS.

Ikke profittorientert

– Var de kraftige underskuddene med i avgjørelsen din?

– Nei, på ingen måte. Overskridelsen er isolert sett ikke så stor, dersom man ser på størrelsen på budsjettet, sier Skåden, og påpeker at et helseforetak vanskelig kan være profittorientert.

– Men vil ikke underskuddet gjøre jobben som styreleder vanskeligere?

– Vi har satt i gang mange tiltak i løpet av 2007, som vil vise igjen i 2008, så det skal være overkommelig, sier den avgåtte styrelederen.

Han avviser også at det er uenighet mellom Helse Vest og Helse Fonna, angående underskuddstallene og grunnen til overskridelsene.

– Det kjenner jeg ikke til. Jeg tror tallene og forklaringene gir seg selv i revisjonen, sier Skåden. Han sier at han informerte styreleder i Helse Vest om sin avgang før helgen.

Naturlig å gå nå

– Jeg informerte styremedlemmene i Helse Fonna mandag, men kontaktet styreleder i Helse Vest i helgen, påpeker Skåden.

– Hvorfor valgte du å gi deg like før styret skulle oppnevnes?

– Jeg mener at det er naturlig å gi seg nå siden Helse Vest skulle oppnevne nytt styre nå, sier Skåden.

Styremedlem og foretakstillitsvalgt i Helse Fonna, Aud Lisa Kjøl, sier at hun synes det er synd at Skåden trekker seg. Samtidig forteller hun at bekymringene vokser blant de ansatte.

Ansatte er bekymret

Kjøl ønsker ikke å spekulere i hvorfor Skåden ønsket å trekke seg, men sier at mangelen på en styreleder gjør de ansatte bekymret.

– Det er helt klart at vi ser på dette med bekymring, sier Kjøl, som ikke har hatt tilgang til revisjonsrapporten. Hun er både spent og urolig med tanke på underskuddet i helseforetaket.

– Vi vet jo ikke hvilke løsninger på problemene de vil finne, sier Kjøl.

– Millionene må jo spares inn et sted, påpeker Kjøl, som er tillitsvalgt gjennom Norsk Sykepleierforbund.

 
()

På forsiden nå

Les Haugesunds Avis som ePaper eller bestill papirutgaven.