Inviterer Maria Amelie til litteraturfestivaler

Oslo (NTB): Norsk litteraturfestival vil ha Maria Amelie tilbake til Lillehammer og inviterer henne som hovedgjest på festivalen i mai.
NTB
Publisert 14.01.2011 kl 13:20 Oppdatert 14.01.2011 kl 15:40

Tips en venn på e-post:Fra før har 25-åringen allerede takket ja til å være gjest ved Bjørnsonfestivalen i Molde i august.

Festivalsjef Silje Engeness sier til Romsdals Budstikke at de håper på en løsning slik at Maria Amelie kan delta, uansett utfall av saken hennes.

– Dette er ganske trist. Og det er spesielt at hun ble pågrepet utenfor Nansen-skolen, etter et foredrag om sin spesielle situasjon. Vi tenker på Nansen som en av våre største humanister, på samme måte som Bjørnson. Amelie framstår også i humanismen og i Bjørnsons ånd, og vi mener boka hennes var en av de viktigste som kom i 2010, sier Engeness.

– Uansett utfallet av denne saken, håper jeg Maria Amelie har mulighet for å komme tilbake til Lillehammer, sier festivalsjef Kjersti Stenseng.

Hvis den 25 år gamle forfatteren av boka «Ulovlig norsk» kommer, vil hun ifølge festivalsjefen få en viktig plass på årets festival som har «byen» som gjennomgangstema.

Maria Amelie ble sent onsdag kveld pågrepet i Lillehammer etter at hun holdt et foredrag på Nansenskolen. Torsdag ble hun varetektsfengslet i to uker. I løpet av den tiden akter Politiets utlendingsenhet å returnere den papirløse asylsøkeren til Russland. Norsk Litteraturfestival arrangeres på Lillehammer 24. til 29. mai. (©NTB)

På forsiden nå


Stjal tobakk for 10.000 kroner

En mann tok seg inn på en matbutikk nær Haugesund sentrum søndag morgen, og fikk med seg varer for 10.000 kroner.

Aldri har det vært så mye snø i Røldal

Det kraftige snøværet den siste tiden har ført til nye januarrekorder i snødybde flere steder i Hordaland.

Der de «handla møkje hiima»

I Krossen på Åkra og deromkring holder nisjebutikkene stand. – Finner Åkrabuen det de vil ha, handler de gjerne hjemme, sier de forretningsdrivende. Akkurat nå vil alle på Solstein-kafeen Villi & Vé.

Drømmejobben sendte ham fra New York til Kautokeino

Eirik Høie Mortensen gikk på teaterskole i New York. Men da tilbudet om en rolle på Det Samiske Nasjonalteatret Beaivváš, flyttet han med en gang.