SKILTET: Aibel har satt opp reservasjonsskilt på parkeringsplassen. Arkivfoto: Alf-Robert sommerbakk

Reservert for beboere

Ifølge Aibels skilt er denne plassen reservert noen få. I kommunens planarkiv står det «Reservert for beboere».
Eva M. Sternhoff
Publisert 14.09.2012 kl. 00:00 Oppdatert 14.09.2012 kl. 16:38

Tips en venn på e-post:HAUGESUND: Aibel Haugesunds HR-sjef Terje Helgesen uttalte i forbindelse med reservert-skiltet, at de ville finne en løsning for beboere i Ola Flytts gate som trenger å parkere på området. Det er Jens Ulltveit-Moes selskap Umoe Eiendom Vest AS som eier Aibel-områdene. Også parkeringsplassen.Den ble altså i 1992 regulert slik den fortsatt er, og med den uvanlige tekstlinjen «Parkering for beboere» på en del av en eiendom. Den delen av området som vender ut mot veien, er merket til boligområde. Felles for det hele er at Aibel (Umoe) eier og disponerer den.

– Eier av en eiendom kan nekte andre å bruke den. Hvis tanken var at dette skulle være en «offentlig parkering», burde kommunen overtatt eiendommen og eierrettighetene, sier fagansvarlig ved planavdelingen i Haugesund kommune, Torgeir Hellesen, når Haugesunds Avis ber ham vurdere teksten i reguleringsplanen.

– Kan Aibel etablere parkeringsplass på hele området, merke av plasser, også der det er regulert til boligformål?

– Aibel kan ikke etablere ny parkeringsplass uten å søke den godkjent. Skal det etableres parkeringsplass på et område regulert til bolig, betinger det dispensasjon fra planen, sier Hellesen.

FØLG HAUGESUNDS AVIS PÅ FACEBOOK:

Les mer om:  Haugesund  Nyheter  Siste nytt  Nyheter 

På forsiden nå