NY TRASÉ: Neste år får Hårfagrerittet ny trasé. Men årets utgave går av stabelen med eksisterende løype. arkivfoto: GRETHE NYGAARD

Godkjent for siste gang

Mattilsynet har godkjent at Hårfagrerittet kan kjøres i eksisterende trasé 2. juni i år. Men det blir siste gang.
Hans Inge Ringodd
Publisert 16.02.2012 kl 19:35 Oppdatert 16.02.2012 kl 19:35

Tips en venn på e-post:SYKKEL: Problemstillingen er at to kilometer av traseen for Hårfagrerittet går gjennom nedbørsområdet til Stakkastadvatnet, som er drikkevannskilde for Haugesund og deler av Tysvær og Sveio. Haugesunds Avis har tidligere skrevet at rittet må vike for drikkevannet.

Del på Facebook

Ifølge assisterende rådmann Stål A. Alfredsen i Haugesund kommune skal det i vår settes inn forebyggende tiltak for å minimere faren for at 2.500 terrengsyklister skal forurense drikkevannskilden. Et av tiltakene er at arrangørene skal oppfordre til treningsforbud i den delen av traseen, som ligger i det «forbudte området».

Alfredsen opplyser at kommunen nylig hadde et dialog- møte med arrangørene av terrengsykkelrittet. Partene er enige om å sette ned en felles arbeidsgruppe som skal finne en permanent trasé for rittet, som går utenom nedslagsfeltet til Stakkastadvatnet.

Mattilsynet stiller strenge krav for å godkjenne Stakkastadvatnet som drikkevannskilde. Et av kravene er at det er forbudt å arrangere stevner av enhver art på eller i nedbørsområdet til vatnet.

På forsiden nå


Nytt super-utstyr utviklet av Killingøy-miljøet

Statoil har brukt over 500 millioner kroner på å utvikle en ny teknologi de håper de ikke får bruk for.

Gregory Porter til Sildajazzen

Onsdag 5. august er amerikanske Gregory Porter på plass i Maritim Hall.

Tok VM-sølv

Mariann Vestbøstad Marthinsen gikk inn til sølv under VM.

36 fikk gebyr i sentrum

HAUGESUND: Politiet melder om mange feilparkerte biler i Haugesund sentrum onsdag kveld. - Patruljen opplyser at 36 bilførere har fått gebyr på 500 kroner for feilparkering. Det er et nedslående resultat, sier operasjonsleder Svein Roald Vikse i Haugaland og Sunnhordland politidistrikt. Han er skuffet over antallet. - Ja. Når noen begynner, virker det som det er lett for andre å gjøre det samme. Vi ber eierne være oppmerksomme på parkeringsregler slik at de slipper gebyr, sier Vikse.