Det siste døgnet er det registrert 1.047 koronasmittede i Norge. Det er 488 flere enn samme dag i forrige uke.

Smittetallene varierer gjennom uken og er oftest lavere i helgene, men 1.047 smittede er det høyeste antallet som er registrert på en lørdag siden pandemien brøt ut.

I Oslo ble det registrert 316 nye smittede, som er en tredobling sammenlignet med samme dag i forrige uke. I alt har nå 156.133 personer testet positivt for korona i Norge.

USA med nye advarsler mot konkret trussel i Kabul

USA advarer igjen om en «spesifikk og troverdig trussel» ved flyplassen i Kabul og ber amerikanske borgere holde seg unna.

En serie trusseladvarsler har rystet evakueringsarbeidet og tvunget amerikanerne inn i et nærmere samarbeid om sikkerheten med Taliban for å hindre en gjentakelse av det massive terrorangrepet torsdag.

Lørdag sa president Joe Biden at USAs militære ledere trodde et nytt angrep kunne komme i løpet av 24–36 timer, og han kalte situasjonen ekstremt farlig.

Politiet advarer mot falske 500-lapper i Sarpsborg

Politiet i Østfold har den siste uken beslaglagt to falske 500-lapper som er blitt forsøkt brukt i to butikker i Sarpsborg.

– Vi har hatt noen slike saker det siste året. Det startet i fjor vår, og per i dag er det opprettet til sammen åtte saker i Sarpsborg som gjelder falske pengesedler, sier politiførstebetjent Aksel Smestad Jacobsen på Sarpsborg politistasjon til Sarpsborg Arbeiderblad.

MDG: Lar heller en Støre-regjering gå av enn å vrake olje-ultimatum

MDG-leder Une Bastholm stiller et ufravikelig ultimatum om stans i leting etter olje og gass. Partiet vil heller la en eventuell Støre-ledet regering gå av enn å vrake sitt olje-ultimatum.

Overfor TV 2 lørdag kveld slår Bastholm fast at løftet også gjelder om partiet kommer i posisjon til å kunne være med på forhandlinger om et statsbudsjett i Stortinget.

Folk flykter fra forventet orkan i Louisiana

Folk i Louisiana og Mississippi forberedte seg febrilsk på orkanen Ida som ventes å treffe kysten med voldsom kraft søndag.

USAs nasjonale orkansenter advarer mot at orkanen kan øke raskt fra en kategori 2-orkan til en ekstrem farlig kategori 4-orkan på grunn av det eksepsjonelt varme vannet i Mexicogolfen.

Etter å ha krysset over de vestlige delene av Cuba har orkanen kommet inn i Mexicogolfen, med kurs rett mot New Orleans. Det er utstedt orkan- og stormvarsler fra Louisiana til grensa mot Florida.

(©NTB)