Er du en av de mer enn 400.000 som går forbi Stemmen i Djupadalen hvert år? Eller er Åkrasanden første stopp, så fort himmelen er knallblå og gradestokken over 15 pluss?

Kanskje planlegger du en tur til Olalia til helga? Spenner på deg skia, legger ut i løypene og takker lettet for at «noen» har sørget for ordentlige doer på parkeringen på Opheim når turen er over?

Da kan du som oss sende en vennlig tanke til Bjørn Opheim og Hactor Svelland hos Friluftsrådet Vest. Gjengen i driftsavdelingen som året rundt fikser stier og turområder, kjører løyper, klipper gressplener og vasker doer fordi at du og jeg skal ha ekstra god tilgang på turområder. Uansett hvilken alder eller form vi har.

Innsatsen deres er med på at det hver dag, selv i vinterhalvåret, er rundt 1.000 turgåere forbi Stemmen i Djupadalen. At Lindøy er blitt et nytt populært turmål.

De passer på strendene og badeplassene våre, turstiene, utfartsmålene, og de har gjort jobben i mange år. 118 ulike steder i området vårt, små og store.

Noe som gjør det så mye bedre å bo her. De fortjener takk. Hver dag. Tusen takk.

24 grunner til å si takk

Det er tusen grunner til å være takknemlig for å bo på Haugalandet.

I advent forteller vi Haugesunds Avis om 24 slike grunner. Hver dag henger vi opp et julehjerte i vinduene i mediehuset og skriver en tekst om noe eller noen som gleder oss og fortjener ros. Og takknemlighet.

Les også

9. desember