Visste du at Julenissen har en spesiell hjelper i Haugesund? Nærmere bestemt i Skåredalen?

Til vanlig jobber Stian Sørensen (41) i ambulansetjenesten til Helse Fonna. Men på julaften har han en helt spesiell oppgave.

Da er Stian nissens vikar på Haugesund sjukehus, og sørger for at store og små får et julete besøk og en gave.

– Stian går rundt på sykehuset og deler ut gaver for å glede de mange ansatte og syke barna som ikke får feire jul hjemme denne dagen. Dette blir satt stor pris på av alle, forteller en av dem som har nominert Stian til et av årets Julehjerter.

Jobben som julenisse starter ikke den 24.12. Nissen må jo ha noe å gi bort.

– For å få til dette har han spurt butikker i nærområdet om de ønsker å være med og sponse dette fine prosjektet, noe som har blitt positivt mottatt. Varene blir hentet, sortert og pakket inn hjemme med nissemor og hjelper.

– På julaften er bilen full av godsaker og presanger som skal deles ut. I gangen runger det med julemusikk, da vet alle at det er sykehusnissen som kommer, heter det.

– Stian er veldig engasjert i all frivillighet, og har vært mange år som frivillig i Røde Kors i Haugesund. I år er det tiende året Stian er frivillig julenisse på Haugesund sjukehus, og samler inn gaver til barn og ansatte sammen med sin familie. Vi synes Stian fortjener et julehjerte.

24 hjerter for frivilligheten

2022 er Frivillighetens år, et helt år der Norges viktigste lagarbeid skal feires. I november ba vi om hjelp fra dere til å finne disse lagspillerne, de som fyller definisjonen av en ildsjel ved å delta entusiastisk og som gjør en uegennyttig innsats, for en bestemt sak eller i en forening.

Over 140 mennesker kom med sine innspill og forslag til hvem som fortjener litt ekstra julelys på seg.

I løpet av 24 desemberdager løfter vi fram noen av disse, henger opp ett og ett julehjerte i vinduene våre og skrive litt om de fine folkene som er med på å gjøre livet og dagene litt bedre for alle oss andre.