Noen ganger skjer det noe som setter innsatsen til det frivillige arbeidet i et spesielt lys. I sommer var det skytingene utenfor London Pub i Oslo som kom som en brutal påminnelse.

Men først: Den 18. juni i år gikk den femte Pride-paraden i Haugesund gjennom Haraldsgata.

Det var et tog noen dager senere som fikk Mirjam Bjerkenes til å si dette til Haugesunds Avis:

– Jeg er skamløst sterk i troen på at dette er viktigere enn alt, og at vi må være synlige akkurat nå.

Bakgrunnen var brutal og smertelig.

Natt til lørdag 25. juni, og natten før den store Pride-paraden i Oslo, ble to personer skutt og drept uten for London Pub i Oslo. 23 personer ble skadet.

Haugaland Pride valgte å gjennomføre støttemarkeringen for ofrene etter skytingen i Oslo natt til lørdag. Den 28. juni gikk et stort støttetog gjennom Haugesund.

– Det er lov å være redd, og jeg ønsker å gå for dem som ikke tør møte opp selv, fortalte Bjerkenes til Haugesunds Avis.

Hun er dagens julehjerte.

Mirjam Bjerkenes bor på Fastlands-Karmøy, og er daglig leder i Haugaland Pride.

En forening som året rundt jobber for toleranse, inkludering og mangfold på Haugalandet. Hun og organisasjonen hun leder, gjør mye for åpenhet og mangfold på Haugalandet, ifølge en innsender.

– Mirjam gjør en utrolig jobb for inkludering og akseptering av LGBT personer på Haugalandet, ved å arrangere Pride-parade, arrangementer og lignende, heter det i en av nomineringene til årets julehjerter.

24 hjerter for frivilligheten

2022 er Frivillighetens år, et helt år der Norges viktigste lagarbeid skal feires. I november ba vi om hjelp fra dere til å finne disse lagspillerne, de som fyller definisjonen av en ildsjel ved å delta entusiastisk og som gjør en uegennyttig innsats, for en bestemt sak eller i en forening.

Over 140 mennesker kom med sine innspill og forslag til hvem som fortjener litt ekstra julelys på seg.

I løpet av 24 desemberdager løfter vi fram noen av disse, henger opp ett og ett julehjerte i vinduene våre og skrive litt om de fine folkene som er med på å gjøre livet og dagene litt bedre for alle oss andre.