Tårene trillet da Karoline Kolstø fikk vite at Stiftelsen Dam ga Haugesund Røde Kors tre millioner kroner til Fellesverket i Haugesund.

Et møtested for ungdom fra 13 år, et sted med voksne som ser dem som en ressurs. Et sted å få mat, treffe andre, være til. Plassert midt i Haraldsgata, og med åpne dører for dem som trenger noe.

I høst har «Nistå» vært den første satsingen. Hver torsdag og fredag fram til jul kan ungdomsskoleelever hente seg gratis lunsj – og spise frokost hvis de trenger det – i Haraldsgata 79. Fordi mat gjør en så stor forskjell.

Derfor er middag en del av det faste tilbudet mandag og tirsdag – sammen med leksehjelp. For med mat går konfliktnivå ned, fellesskapet oppstår.

Prosjektlederen er Karoline, selv aktiv trebarnsmor og familiemenneske. Med hus på Haugå og et utrettelig engasjement for barn og unge som trenger noe ekstra. Vi har møtt henne som prosjektleder for #meigjengen, og som en av flere bak Snapchat-kollektivet Mammabanden. Startet for å vise den uglamorøse og uperfekte delen av mamma-livet. Skriver Haugesunds Avis om nye tilbud til unge, er hun ofte Karoline der som en av pådriverne, gjerne i bakgrunnen.

Hun har stor arbeidskapasitet, forklarer hun selv.

Et stort hjerte og en særlig evne og vilje til å møte ungdommene der de er, sier andre. Hun er ikke redd for å tenke nytt for å hjelpe der det treffer best. Vi er takknemlige for at hun bruker kreftene sine hos oss.

Fellesverket er omsorg i praksis, og hadde ikke vært til uten entusiaster som Karoline Kolstø. Haugalandet hadde vært et litt kaldere sted.

24 grunner til å si takk

Det er tusen grunner til å være takknemlig for å bo på Haugalandet.

I advent forteller vi Haugesunds Avis om 24 slike grunner. Hver dag henger vi opp et julehjerte i vinduene i mediehuset og skriver en tekst om noe eller noen som gleder oss og fortjener ros. Og takknemlighet.