Åpenhet ble et viktig stikkord for Oddmund Holgersen etter at sønnen tok sitt eget liv, bare 16 år gammel.

I årene etter selvmordet, brukte Oddmund mye tid på å prøve å forstå og å finne svar.

Etter hvert har hans erfaringer hjulpet mange andre som dessverre har havnet i samme situasjon som Oddmund og hans familie.

– I dag er han fylkesleder i Leve Rogaland, og hjelper andre etterlatte. Han praktiserer også som likemann for foreningen Leve, forteller en som mener Oddmund Holgersen absolutt fortjener et julehjerte i vinduene til Haugesunds Avis.


For der mange har valgt å være stille, tok Oddmund et valg om å snakke åpent.

– Oddmund lever og ånder for å ivareta etterlatte ved selvmord, og å jobbe med selvmordsforebygging, heter det i en av begrunnelsene.

Nå leder Oddmund Holgersen en møteplass for etterlatte på Avaldsnes og i Sandnes. Han drar både Haugalandet og fylket rundt for å ha foredrag og likepersonsamtaler med nye etterlatte.

– Vi jobber mye med at det må våges å snakke om selvmordstanker. Det er greit å si at du sliter eller at livet er tøft. Min oppfordring er åpenhet. Det er hjelp å få, fortalte Oddmund Holgersen selv i et intervju med Haugesunds Avis i 2018.

– Ordet «nei» finnes ikke i hans vokabular, og han har virkelig hjertet på rettet staden, skriver en som har nominert Holgersen til adventskalenderen til Haugesunds Avis.

24 hjerter for frivilligheten

2022 er Frivillighetens år, et helt år der Norges viktigste lagarbeid skal feires. I november ba vi om hjelp fra dere til å finne disse lagspillerne, de som fyller definisjonen av en ildsjel ved å delta entusiastisk og som gjør en uegennyttig innsats, for en bestemt sak eller i en forening.

Over 140 mennesker kom med sine innspill og forslag til hvem som fortjener litt ekstra julelys på seg.

I løpet av 24 desemberdager løfter vi fram noen av disse, henger opp ett og ett julehjerte i vinduene våre og skrive litt om de fine folkene som er med på å gjøre livet og dagene litt bedre for alle oss andre.