I dag går det et tog gjennom landet. Et lysfylt tog kledd i hvitt. Og aller størst sjanse har du for å møte toget i en av barnehagene vår.

For Lucia-feiringen er en høytidsdag i barnehagene. Og på nettopp denne luciadagen sender vi varme tanker og minst like mye takk til alle i nettopp barnehagene.

I snart to år har de levert omsorg og nærhet til små personer som knapt har hørt om smittevern eller som har nevneverdig forståelse for en meters avstand til noe som helst.

En hverdag der en finger i nesa eller en hånd i munnen – ingen av dem dine egne – er en vanlig del av arbeidsdagen. Der en trafikklysmodell hadde alt å si for nettopp hvordan arbeidsdagen skal bli. Og der ungene grunnleggende behov for stimulering, nærhet og trøst har vært minst like stort som før.

Takk for at dere har stått i det. Og fortsatt er der. Takk for orken til å finne løsninger, sette ungene i sentrum og fortsette dag etter dag.

Vi er mange som ikke egentlig kan sette oss inn i hvordan dagene er. Men vi vet hva det ville bety hvis dere ikke er der. Tusen takk.

24 grunner til å si takk

Det er tusen grunner til å være takknemlig for å bo på Haugalandet.

I advent forteller vi Haugesunds Avis om 24 slike grunner. Hver dag henger vi opp et julehjerte i vinduene i mediehuset og skriver en tekst om noe eller noen som gleder oss og fortjener ros. Og takknemlighet.