I alle begrunnelsene som har kommet inn til hvem som skal være med på årets Julehjerter, så følger det ofte med varme beskrivelser av kandidatene. En det trygt kan sies om, er Grethe Vikse fra Vikse. Og Haugesund Rideklubb.

Bare hør her:

Grethe Vikse har vært aktiv i Haugesund Rideklubb i en mannsalder. Både gjennom å være aktiv i styret, men ikke minst at hun drar i gang dugnader så det holder! Selv nå hvor begge døtrene er blitt voksne (og ikke lenger trenger hennes hjelp i stallen), er hun aktiv i klubben og bidrar med alt hun kan og litt til.

Hun har evne til å snakke med alle, en fantastisk humor og selvironi, som smitter og gjør hverdagen bedre for alle hun omgir seg med.

En skikkelig lagspiller – som også arbeider aktivt for å bedre samarbeid mellom ulike grener innenfor samme idrettslaget/ klubb og ikke minst også bidrar til samarbeid mellom rideklubbene her lokalt.

For eksempel var hun en av primus motorene da Haugesund Rideklubb og Nord Karmøy Rideklubb i samarbeid arrangerte RM i sprang og dressur tidligere i høst. En dame i sin beste alder, bosatt på Vikse.

24 hjerter for frivilligheten

2022 er Frivillighetens år, et helt år der Norges viktigste lagarbeid skal feires. I november ba vi om hjelp fra dere til å finne disse lagspillerne, de som fyller definisjonen av en ildsjel ved å delta entusiastisk og som gjør en uegennyttig innsats, for en bestemt sak eller i en forening.

Over 140 mennesker kom med sine innspill og forslag til hvem som fortjener litt ekstra julelys på seg.

I løpet av 24 desemberdager løfter vi fram noen av disse, henger opp ett og ett julehjerte i vinduene våre og skrive litt om de fine folkene som er med på å gjøre livet og dagene litt bedre for alle oss andre.