Det finnes noen personer som alltid klarer å dra med seg andre. Som løfter andre. Morten Vestvik er en slik fyr.

Morten er blant dem som har løpt lengst på Haugalandet de siste årene. I rolig fart sluker han mil etter mil.

De fleste som løper litt på Haugalandet, vil ha sett Morten. Fått et smil og en tommel opp fra ham. I mosjonsløp har han ofte en liten flokk rundt seg, fordi Morten løper bra, og han løper smart. Han holder rett fart ut fra en plan. Er du sånn cirka på samme nivå, bør du derfor følge Morten. Da er du trygg. Mange har satt personlig rekord på grunn av Morten.

Det gjelder ikke minst fordi Morten Vestvik er drivkraft bak ukentlige åpne intervalltreninger i Haugesund. Selv om Morten er HIL-mann, og svært aktiv der, er disse treningene åpne for alle, på alle nivåer. Morten Vestvik burde få en pris for sitt folkehelsearbeid. Han har bidratt til at mange har fått bedre helse.

Derfor var vi mange som fikk vondt da vi hørte Morten har fått kreft. Det er så feil. Men også her deler og løfter Morten. Han bidrar til åpenhet om sykdom og oppfordrer folk til å komme seg til lege om de kjenner på noe som ikke stemmer.

Takk, Morten, du gjør Haugalandet bedre!

24 grunner til å si takk

Det er tusen grunner til å være takknemlig for å bo på Haugalandet.

I advent forteller vi Haugesunds Avis om 24 slike grunner. Hver dag henger vi opp et julehjerte i vinduene i mediehuset og skriver en tekst om noe eller noen som gleder oss og fortjener ros. Og takknemlighet.