Vi skal ikke nå framstille våre helsearbeidere som noen idealistiske engler i hvitt. Som skal takkes med applaus fra terrassen. De er først og fremst svært hardtarbeidende og kompetente fagfolk. Som fortjener skikkelig betalt for den krevende jobben de gjør.

Nå har hele helsevesenet blitt presset hardt lenge. Hjemmesykepleien, sykepleiere og andre har jobbet under ekstra vanskelige forhold, med ekstra risikofaktorer. De har flyttet eller kuttet ferie, jobbet overtid og endret turnus. Strukket seg langt. De har tatt ekstra vare på våre eldste da vi andre ikke fikk lov.

Da er det ekstra imponerende at disse helsearbeiderne fortsatt faktisk kan oppleves som engler for dem som trenger dem. For utover den hektiske, medisinske jobben som skal gjøres, følger det stadig med smil og øyne som tar seg tid til å se mennesket. Som roer urolige hjerter.

Vi trenger flere helsearbeidere i årene framover, og spesielt ta vare på dem vi har. Det må samfunnet i større grad ta innover seg.

Vi klarer oss ikke uten dere. Takk.

24 grunner til å si takk

Det er tusen grunner til å være takknemlig for å bo på Haugalandet.

I advent forteller vi Haugesunds Avis om 24 slike grunner. Hver dag henger vi opp et julehjerte i vinduene i mediehuset og skriver en tekst om noe eller noen som gleder oss og fortjener ros. Og takknemlighet.