– Kan hun hjelpe og samtidig spre glede, gjør hun det. Uten tanker for få noe igjen. Sånn er hun som person.

Dette er en av beskrivelsene vi har fått av Linda Veim fra Førre i Tysvær.

Selv som utflyttet haugalending, kommer hun hjem med jevne mellomrom, og bidrar mer til fellesskapet her enn de fleste av oss som bor her fast.

Linda er nemlig en stor bobil-entusiast, og begynte derfor å arrangere to årlige bobiltreff ved Førre ungdomshus. Da hun skjønte hvor nedslitt det 70 år gamle ungdomshuset var, og at det ikke fantes penger til vedlikehold, tok hun saken i egne hender.

– Til sammen har hun samlet inn 340.000 kroner, blant annet ved hjelp av bedrifter i Førresfjorden og loddsalg. Nå i høst samlet hun inn 30.000 kroner til nytt gulv i ungdomshuset. Hun gjør alt på eget initiativ, uten noen forening i ryggen, skriver en som har nominert Linda Veim til julehjerte-kalenderen til Haugesunds Avis.

– Hun klarer å få folk med seg, hennes gode humør og gleden hun viser alle rundt seg. Det hun ordner for andre er bare utrolig unikt, legges det til.

Det som driver Linda, er at andre skal ha det bra. Hun er et ja-menneske som bryr seg om andre.

– Om noen trenger hjelp, svinger hun seg rundt. Lager mat og kos til store og små. Dette i hverdagen og til fest. Hun gleder de rundt seg, og er til stor støtte. Og ikke bare når det er moro. Hun stiller også opp i tunge stunder. Linda er en humørspreder og god fe for alle rundt seg. Jeg kjenner ikke noen andre som kan fylle hennes sko. Som ser sine nærmeste og lokalsamfunnet, og vil hjelpe og bidra til at ting blir bedre.

24 hjerter for frivilligheten

2022 er Frivillighetens år, et helt år der Norges viktigste lagarbeid skal feires. I november ba vi om hjelp fra dere til å finne disse lagspillerne, de som fyller definisjonen av en ildsjel ved å delta entusiastisk og som gjør en uegennyttig innsats, for en bestemt sak eller i en forening.

Over 140 mennesker kom med sine innspill og forslag til hvem som fortjener litt ekstra julelys på seg.

I løpet av 24 desemberdager løfter vi fram noen av disse, henger opp ett og ett julehjerte i vinduene våre og skrive litt om de fine folkene som er med på å gjøre livet og dagene litt bedre for alle oss andre.