Barne- og ungdomsidretten hadde ikke overlevd uten foreldre som tar et steg fram og sier: «Jeg kan trene jentene i år», eller «Jeg kan være oppmann for guttene en sesong til».

I mange idrettslag er det noen få som tar det steget fram – og står framme år etter år etter år. De kan, som Eli Reinertsen på Torvastad, følge et kull fra tidlig barnehagealder til junioralder. Eller de kan være med år etter år i styrene som sørger for at laget fungerer, at pengene kommer inn, at anlegget er trygt og det er folk som passer på. Vi kan nevne folk som Siri A. Rinden i Haugaland håndball, Kjell Bjelland i Djerv 1919, Dagfinn Bredal i Skold IL, Regy i Haugar, Rut Bjørklund i Haugesund Turnforening, Svein Skeiseid i Haugesund Vektløfterklubb, Alf Klæhaug på Åkra, Ole Kristian Halvorsen i Plogen, Bjørn Andreas Fjeldheim i Tysvær kano- og kajakklubb – og mange flere.

Noen følger egne unger noen år, og fortsetter også etter at egne håpefulle har gitt seg. Noen drives av resultater og får fram en imponerende medaljevinner, men de fleste ildsjelene drives av folk og skaper flokker med vinnere. Samhold. Kameratskap. Deling og lagbygging.

Dette er folk som virkelig gjør Haugalandet bedre. Takk for innsatsen og engasjementet!

24 grunner til å si takk

Det er tusen grunner til å være takknemlig for å bo på Haugalandet.

I advent forteller vi Haugesunds Avis om 24 slike grunner. Hver dag henger vi opp et julehjerte i vinduene i mediehuset og skriver en tekst om noe eller noen som gleder oss og fortjener ros. Og takknemlighet.