Noen ting legger du aller mest merke til hvis det ble borte. En ting vi tar som en selvfølge, er alle renovatørene som henter avfallet vårt. Uke etter uke, måned etter måned.

Det bare skjer, og vi er vant til å kaste fra oss det vi har brukt i nærmeste søppelbøtte. Riktignok litt flere bøtter, eller beholdere om du vil enn før. For nå er det ikke lenger søppel, avfall er en ressurs som blir brukt på nytt. Og som skaper både næring og energi.

Sikkert er det at uten Sigvald Thorsen og kollegene hans, ville hverdagen vår vært en helt annen. En fungerende renovasjon er et tegn på et fungerende e samfunn. Og her på Haugalandet har vi renovatører som gjør jobben med stor ansvarsfølelse.

Akkurat Sigvald Thorsen jobber for HIM, eller Haugaland Interkommunale Miljøverk, om du vil. Han har 18 kolleger i HIM Transport, som sørger for at alt som skal gjenvinnes og resirkuleres og fjernes, faktisk blir det. De tømmer rundt 20.000 beholdere hver uke.

I 24 år har Sigvald Thorsen hatt samme jobb.

Det er bare å sende en vennlig tanke til ham, og alle som gjør samme jobb. Vi aner ikke hva vi skulle gjort uten dere. Tusen hjertelig takk.

24 grunner til å si takk

Det er tusen grunner til å være takknemlig for å bo på Haugalandet.

I advent forteller vi Haugesunds Avis om 24 slike grunner. Hver dag henger vi opp et julehjerte i vinduene i mediehuset og skriver en tekst om noe eller noen som gleder oss og fortjener ros. Og takknemlighet.