Jonas Haugland (5) spilte ping pong i full bunad

FULL BUNAD: Jonas Haugland brukte sin nye Hardangerbunad for første gang på nasjonaldagen. En flink bestemor har stått for syingen.

FULL BUNAD: Jonas Haugland brukte sin nye Hardangerbunad for første gang på nasjonaldagen. En flink bestemor har stått for syingen.

Artikkelen er over 1 år gammel

Da barnetoget var ferdig og det var tid for musikk fra korpset, bestemte Jonas seg for å spille en runde ping pong. Men det ble uten både ball og rekkert.

DEL

VORMEDAL: Midt foran Mykje skole samlet både barn og foreldre seg for å høre taler og korpsmusikk. Men for en fem år gammel gutt i full bunad, var det andre ting som fristet mer enn å høre trommer og trompeter spille.

På et ping pong-bord stående i skolegården kunne man se Jonas i sin splitter nye Hardangerbunad hoppende fra den ene enden av bordet til den andre. Han spilte en jevn kamp ping pong med seg selv som motstander. Eneste gangen han sto stille, var da han fikk beskjed av moren at det var bildetid.

Han hadde et tydelig mål med dagen.

Hva skal du gjøre i dag?

– Spise is, sa han bestemt.

Full hals

Darian Ali (11) var lett å høre under toget.

– Gi meg en M! Gi meg en Y! Gi meg en K! Gi meg en J! Gi meg en E! Hva blir det?!

Han tok på seg ansvaret for at klassens 17. mai-rop ikke skulle stilne. Selv om runden på Vormedal er kort, holdt han fortsatt klassen gående hele veien.

Med flagg, sløyfe, og til og med solbriller med det norske flagget på, var han klar for å ta nasjonaldagen med storm.

Da pliktene i toget var gjennomført, var det spising og spill i bodene på Mykje skole som stod for tur.

I teten

Henrik Midteide (5 og et halvt) hadde fått æren av å være duskebærer for korpset i år. Selv er han ikke er gammel nok til å spille enda, men faren håper at Henrik vil begynne når tiden er inne.

I motsetning til Jonas Haugland på ping pong-bordet, stod Henrik og fulgte nøye med da korpset hadde oppvisning etter toget.

Artikkeltags