Høyere sikkerhet i Oslo enn tidligere år på 17. mai

Det er satt opp ekstra sikkerhetstiltak rundt barnetoget i Oslo sentrum 17. mai. Foto:

Det er satt opp ekstra sikkerhetstiltak rundt barnetoget i Oslo sentrum 17. mai. Foto: Foto:

Av
Artikkelen er over 3 år gammel

Politiet har satt inn flere sikkerhetstiltak i hovedstaden i forbindelse med barnetoget 17. mai enn de har gjort tidligere år.

DEL

OSLO: Det forteller beredskapssjef i Oslo kommune Ann Kristin Brunborg til NRK. Operasjonsleder Rune Hekkelstrand sier at et av tiltakene er å sperre flere sidegater for å forhindre angrep.

– Det er en del kjøretøy som vil være utplassert i byen som et ledd i de sikkerhetstiltakene som er iverksatt. Vi har også utplassert andre objekter som gjør at vi har mer kontroll, opplyser han.

Til Dagsavisen forteller han at det i tillegg vil være mer synlig og bevæpnet politi i gatene.

– Vi jobber med å legge til rette for en trygg og flott feiring, oppsummerer han.

Politiets sikkerhetstjeneste (PST) sa senest tirsdag til ABC Nyheter at det ikke var noen endring i trusselbildet før nasjonaldagen. Men justisminister Per-Willy Amundsen (Frp) varslet allerede i april at flere sikkerhetstiltak ble vurdert i forbindelse med feiringen.

Det var like etter at PST oppjusterte trusselnivået i Norge fra at det var «mulig» til at det var «sannsynlig» med et terroranslag i løpet av 2017. Både Amundsen og politiet har imidlertid oppfordret folk til å feire nasjonaldagen som vanlig.

Artikkeltags