I dag vil vi trekke fram Svein Henry Robertsen. I mer enn ti år har han vært dirigent for Sevland Skulekorps, og har «alltid» vært med. Han forvandler årlig surtblåsende aspiranter til drevne musikanter. Det er gode greier. Individuelle og kanskje vaklende toner samles til en trygg og sterk helhet. Et disiplinert lag med rom for solister. Korpsånd.

Svein Henry har ledet korpset sitt fram til solide plasseringer i konkurranser. Slikt er flotte mål, og gir belønning for mye øving. Men vi er sikre på at det viktigste skjer i hverdagen. I bygda og gruppa. I fellesskapet som det er godt å være i, selv om verden frister med mer komfortable aktiviteter enn korps.

Ryktene sier at Svein Henry har sagt nei til dirigentbetaling fordi han vil at pengene skal gå til korpset. Uansett er han et strålende eksempel på det store frivillige arbeidet som blir lagt ned for barn, ungdom og voksne i Haugalandets korps.

Resultatet folk flest ser er på 17. mai, da vi alle er glade for de korpsene vi har, men det viktigste skjer nok de andre 364 dagene i året. Takk, Svein Henry, og alle som driver og spiller i korps.

24 grunner til å si takk

Det er tusen grunner til å være takknemlig for å bo på Haugalandet.

I advent forteller vi Haugesunds Avis om 24 slike grunner. Hver dag henger vi opp et julehjerte i vinduene i mediehuset og skriver en tekst om noe eller noen som gleder oss og fortjener ros. Og takknemlighet.