Alltid smilende. Alltid blid.

Slik beskrives Tone Gjelsvik West av flere som har nominert henne til årets adventskalender.

For er det ikke nettopp når det meste føles tungt og vanskelig, at man virkelig trenger et vennlig ansikt og et godt smil?

Tone er nettopp et sånt menneske. Hun som står i trappa og ønsker velkommen til temakafeen for kreftrammede, pårørende og etterlatte.

Hun som tar ekstra godt vare på de nye gjestene, og som sammen med resten av de frivillige i Kreftforeningen både serverer en matbit, omtanke og gode samtaler.

– Der føler vi oss utmerket ivaretatt og hjertelig velkomne. Det er som en liten lykkepille i hverdagen, og vi gleder oss til hver gang, heter det i en av begrunnelsene vi har mottatt.

Temakafeen til Kreftforeningen er et tilbud til alle, og er helt gratis. Kafeen holder til i Håndverkeren i Sørhauggata i Haugesund, og drives av Kreftforeningens frivillige.

– Det er mange som sitter hjemme som kanskje kunne trengt å bli tatt vare på, treffe andre i lignende situasjon, utveksle erfaringer og gleder med, skriver en som har valgt å nominere Tone Gjelsvik West til vår adventskalender.

24 hjerter for frivilligheten

2022 er Frivillighetens år, et helt år der Norges viktigste lagarbeid skal feires. I november ba vi om hjelp fra dere til å finne disse lagspillerne, de som fyller definisjonen av en ildsjel ved å delta entusiastisk og som gjør en uegennyttig innsats, for en bestemt sak eller i en forening.

Over 140 mennesker kom med sine innspill og forslag til hvem som fortjener litt ekstra julelys på seg.

I løpet av 24 desemberdager løfter vi fram noen av disse, henger opp ett og ett julehjerte i vinduene våre og skrive litt om de fine folkene som er med på å gjøre livet og dagene litt bedre for alle oss andre.