Det frivillige Norge er avhengige av at noen tar på seg styreverv og lederverv i organisasjoner. Mange av Julehjerte-nominasjonene Haugesunds Avis har fått inn i år, forteller om personer som tar ansvaret på største alvor, og på en måte som skaper forandringer og gode opplevelser for menneskene rundt dem.

Julehjertet for 20. desember henger vi opp for Ida Marie Kallevik fra Torvastad.

I arbeidstiden er Ida Marie platearbeideren i full fart på Aibel. På fritiden er hun leder i ADHD Norge Haugaland sitt lokallag. Et verv hun har hatt i fem år.

– Ida Marie er raus, rettferdig og ser alle på en unik måte. Sammen med resten av styret i ADHD-Haugaland arrangerer hun aktiviteter for medlemmene. På disse aktivitetene er det takhøyde og aksept for å være akkurat som du er, og medlemmene blomstrer i møte med henne. Hun er en enestående samtalepartner. Helt unikt i en alder av bare 28. Hun holder hjulene i gang og motiverer, samt inspirerer, forteller en av dem som har nominert Ida Marie til et Julehjerte.

Jobben Ida Marie gjør er viktig for mange, forteller de om:

– Hun er genuint interessert i å fjerne stigmaet rundt ADHD. På aktivitetene legger hun til rette for takhøyde, mestring, glede og respekt. Hun passer på å ha oversikt, hun er nysgjerrig og tar erfaringer med seg som lærdom.

– Hun leder resten av styret på en stødig og profesjonell måte, men masse raushet i bunn. Du kan lufte alt med henne, og hun gir gode råd – eller bare lytter. Sammen med resten av styret legger hun til rette for mange kjekke aktiviteter for medlemmene i lokallaget. Det er aktiviteter for barn, unge, familier og voksne, sier en annen.

24 hjerter for frivilligheten

2022 er Frivillighetens år, et helt år der Norges viktigste lagarbeid skal feires. I november ba vi om hjelp fra dere til å finne disse lagspillerne, de som fyller definisjonen av en ildsjel ved å delta entusiastisk og som gjør en uegennyttig innsats, for en bestemt sak eller i en forening.

Over 140 mennesker kom med sine innspill og forslag til hvem som fortjener litt ekstra julelys på seg.

I løpet av 24 desemberdager løfter vi fram noen av disse, henger opp ett og ett julehjerte i vinduene våre og skrive litt om de fine folkene som er med på å gjøre livet og dagene litt bedre for alle oss andre.