Mens vi andre satt hjemme i stua og så nyhetene om hvordan krigen i Ukraina sendte millioner av mennesker inn i en vanskelig og utrygg framtid, bestemte Sigve Vidar Sandvik fra Skjoldastraumen seg for at han skulle hjelpe til.

– Jeg har forferdelig vondt av barna som har en høyst usikker tid foran seg. De er kalde, våte, sultne og redde, uttalte Sigve i et intervju med Haugesunds Avis i mars.

Det ble starten på det private initiativet «Hvite Busser 2022», der 140 frivillige fra hele landet engasjerte seg på ulike områder.

– Hvite busser 2022 har kjørt rundt 30 turer til Ukraina, hentet ut over 1.000 flyktninger og på hver tur hatt busser fulle av mat, medisiner og annet det har vært behov for. Sigve er en soleklar kandidat til å få et julehjerte, mener en som har nominert Sandvik til adventskalenderen til Haugesunds Avis.


I tillegg til å starte Hvite Busser 2022, har Sigve Sandvik selv gitt husrom til to ukrainske familier i Skjoldastraumen.

– Det viktigste når folk flykter fra en krig, er å få dem bort derfra og i trygghet. Når man hører noen rope om hjelp, setter man seg ikke ned og tenker seg grundig om. Da slipper man det man har i hendene for å hjelpe, fortalte Sandvik i et intervju i sommer.

Sigve er et menneske med mye følelser og empati for andre. Ofte går det på bekostning av han selv.

Initiativet til Hvite busser er bare en liten del av det han driver med, men kanskje det første som virkelig har fått oppmerksomhet.

– I alle sammenhenger stiller han opp for dem som trenger hjelp. Det har han alltid gjort. Enten det er å bidra med gratis ved, eller å hjelpe familie og ukjente med alt mulig. Han er et fantastisk menneske og flink til å engasjere andre til å bidra i sine hjertesaker, blir det sagt.

Julehjertet 21. desember henger vi opp for Sigve Vidar Sandvik.