Hei, dommer, det var en god kamp … du skulle ha sett den!

Den klassikeren er nok ikke det verste våre dommere i ungdoms- og breddeidretten får servert. Det koker til tider bra. Men de stiller opp, kveld etter kveld, i regn og kuling. Eller i svette håndballgarderober.

I mange idretter er vi avhengige av dommerne. De er ikke så mange, så noen stiller opp mye. Nils Wergeland Krog er ikke bare lærer og kommunestyrepolitiker i Karmøy. Han er også fotballdommer. I september hadde han kamper 17 av 30 dager. Tre av fire helger.

Johan Veland Kjellesvik fikk årets ildsjelpris blant dommerne i Rogaland i år. Svein Hegland leder Haugaland Fotballdommerlaug og legger ned mye innsats for at folk skal forbli dommere. Vi kunne nevnt mange flere.

Selvsagt har de, får vi håpe, egen glede av utfordringene dømming gir, men innsatsen får sjelden den rosen den fortjener. Snarere tvert imot. Så da nevnes de her, dommerne. Takk for at dere stiller opp for breddeidretten!

24 grunner til å si takk

Det er tusen grunner til å være takknemlig for å bo på Haugalandet.

I advent forteller vi Haugesunds Avis om 24 slike grunner. Hver dag henger vi opp et julehjerte i vinduene i mediehuset og skriver en tekst om noe eller noen som gleder oss og fortjener ros. Og takknemlighet.