Har du noen gang tenkt over hva det vil si å ha verdighet? Og hva det betyr hvis du mangler det?

En som er opptatt av å gi andre nettopp den følelsen av verdighet – og med det de nye muligheten det gir – er Hiwot Hailu.

En kraft av en dame. En som virkelig fortjener takk, sier de som kjenner henne. Hver gang det skjer noe nytt i arbeidet for utsatt ungdom, så er ofte Hiwot sentral. Ei som strekker seg lang, og utrettelig jobber for at alle skal få en sjanse – uansett utgangspunkt. En sjanse til å kjenne på verdighet.

Selv kom hun til Norge som kvoteflyktning fra Eritrea, er oppvokst i Haugesund og tok sin master i internasjonale utviklingsstudier i England.

Du treffer henne til daglig som virksomhetsleder for Forandringshuset i Haugesund og Kopervik. Det er en del av KFUK KFUM sitt arbeid. Den viktigste oppgaven til Forandringshuset er å bygge åpne, og trygge fellesskap, der barn og unge kan være seg selv og utvikle seg. Enten det er gjennom jobb som Ungdoms Crew, i fellesskapet United Sisters eller noen av de andre aktivitetene.

Du merker det med en gang du kommer inn døra på Forandringshuset, sies det. Musikken, latteren, livet. Et godt sted å være. Og ei dør som er vid åpen.

Tusen, tusen takk.

24 grunner til å si takk

Det er tusen grunner til å være takknemlig for å bo på Haugalandet.

I advent forteller vi Haugesunds Avis om 24 slike grunner. Hver dag henger vi opp et julehjerte i vinduene i mediehuset og skriver en tekst om noe eller noen som gleder oss og fortjener ros. Og takknemlighet.