Gjennom Julehjertene har vi i desember fått 24 sjanser til å møte personer som gjennom hele året gjør langt mer enn det lille ekstra for menneskene rundt seg.

24 fortellinger om noe av den enestående innsatsen mange gjør for det frivillige Norge. En skattkiste av overskudd og hjertelag, ubetalte arbeidstimer og innsats til glede for menneskene rundt seg.

Julehjertet den 24. desember henger vi opp for Ragnvald Thoresen fra Haugesund.

Spør du noen på Fellesverket i Haugesund, møtestedet for ungdom i sentrum, så er det minst 10.000 gode grunner til at nettopp han skal ha et eget hjerte.

– Ragnvald har vært til stede og hatt en finger med i spillet på alle aktivitetene Fellesverket har hatt. Som hovedansvarlig for mat på Fellesverket har han handlet inn, preppet eller sørget for produksjon av rundt 10.000 måltider til ungdom i Haugesund. Han ser det enkelte menneske og blir ungdommen servert av Ragnvald, vet han fort hvem som ikke vil ha paprika på pizzaen. Han innførte også at vi bruker stavmikser for å «lure inn» grønnsaker i middagene på Fellesverket, fortelles det.

– Han er et ja-menneske som også setter grenser, noe ungdommene og andre frivillige digger. Han er kjent for å lage og servere god mat, og ikke minst at han spiller kul musikk. Der det er musikk finner vi Ragnvald.

Det er ikke bare Fellesverket som nyter godt av den frivillige innsatsen hans.

Han tar Røde Kors- vakter under russefeiring i Kongeparken, og stiller med glede opp for andre organisasjoner og kulturlivet i Haugesund.

– Han har vært frivillig på Den festivalen i Vangen, og konsert arrangert av Forandringshuset. I sommer sto han på med mat til barnefamilier og ungdommer på Vibrandsøy.

Ragnvald Thoresen har en lang fartstid i frivilligheten:

– Han begynte på 80-tallet, og har i alle år vært «poteten» som kan brukes til alt. Han brenner for det viktige arbeidet som gjøres opp mot ungdom, fortelles det i begrunnelsen.

24 hjerter for frivilligheten

2022 er Frivillighetens år, et helt år der Norges viktigste lagarbeid skal feires. I november ba vi om hjelp fra dere til å finne disse lagspillerne, de som fyller definisjonen av en ildsjel ved å delta entusiastisk og som gjør en uegennyttig innsats, for en bestemt sak eller i en forening.

Over 140 mennesker kom med sine innspill og forslag til hvem som fortjener litt ekstra julelys på seg.

I løpet av 24 desemberdager løfter vi fram noen av disse, henger opp ett og ett julehjerte i vinduene våre og skrive litt om de fine folkene som er med på å gjøre livet og dagene litt bedre for alle oss andre.