KARMØY: Mandag formiddag like etter klokken 11.00 ble 32-åringen funnet død i sitt hjem i Skudeneshavn.

Politiet har siden etterforsket saken bredt, blant annet med bistand fra Kripos. Dødsfallet etterforskes som mistenkelig.

– Skader på kroppen til avdøde gjør dødsfallet mistenkelig, og politiet søker å avklare årsaken til disse skadene. Det er fremdeles uklart hva dødsårsaken er, sier politiadvokat Else Lokna.

Hun sier til Haugesunds Avis at de ikke kan si mer om hvilke skader det er snakk om. Hun kan heller ikke si om skadene var synlige, eller om de er funnet i etterkant. Hun vil heller ikke si noe om det kan være våpen involvert.


Vil ha tips

Hva som har skjedd i Skudeneshavn, er foreløpig uklart, ifølge en pressemelding fra Sør-Vest politidistrikt onsdag ettermiddag.

– Politiet kartlegger bevegelsene til avdøde, og er derfor interessert i å komme i kontakt med personer som har sett avdøde i tidsrommet fredag 17. februar til mandag 20. februar om formiddagen. Personer som har vært i kontakt med avdøde i dette tidsrommet bes kontakte politiet, sier Lokna.

Dersom noen har tips i saken, kan ber politiet om tips på denne linken eller på telefon 02800.

Lokna sier de ble varslet om dødsfallet av en person som fant den avdøde mandag formiddag inne i boligen.

– Denne personen er avhørt. Den siste observasjonen vi har av avdøde er fredag, og per nå er dødstidspunktet uavklart, sier hun.


Ingen mistenkt

Ingen er pågrepet eller mistenkt i saken.

– Vi venter fremdeles på ytterligere informasjon fra obduksjonen som er gjennomført. Per nå vet vi ikke hva dødsårsaken her, og vi etterforsker saken bredt. For oss er dette fremdeles et mistenkelig dødsfall. Vi får fortløpende informasjon fra obduksjonen, men det er vanskelig å si når vi vil ha en årsak, sier politiadvokaten.

– Er det noen personer dere ser etter?

– Det er ingen mistenkte eller siktede. Vi går bredt ut, og det er mange uavklarte spørsmål i denne saken, sier Lokna.

Store ressurser

Etter at politiet fikk melding i 11-tiden, tok det en god stund før de gikk ut med informasjon om saken. De har også siden vært svært tilbakeholdne med informasjon om etterforskningen.

Kriminalteknikere, hundepatrulje og en rekke uniformerte politifolk arbeidet på stedet og hadde vakthold mandag. Dette arbeidet har fortsatt, senest onsdag da det ble gjort nye kriminaltekniske undersøkelser.

Undersøkelsene ble gjort både utendørs og innendørs i boligen hvor 32-åringen ble funnet død. Det har også blitt observert politi flere steder på Karmøy de siste dagene.

Ifølge Lokna er dette på grunn av vitneavhør.

– Det har vært avhør andre steder enn i Skudeneshavn, sier hun.

– Hvorfor er det gjort mye krimtekniske undersøkelser utendørs rundt huset?

– Vi må samle de bevisene som potensielt kan være der, og da er det synd å begrense seg tidlig. Det er bedre å gå ut bredt, sier Lokna.

– Er det gjort noen funn?

– Det kan jeg ikke si noe om.

Vil ikke påvirke vitner

De siste dagene har det vært vanskelig å få noen i politiet til å si noe om saken. Lokna begrunner det slik:

– Det er fordi vi har vært tidlig i etterforskningen. Dødsårsaken er uavklart. På generell basis, er det jo også slik at jo mindre informasjon man gir ut, desto mer troverdig blir informasjonen politiet får inn fra vitner og lignende. Det er mange vi vil avhøre, og vi kan ikke gå ut med så mye informasjon av fare for å påvirke vitner, sier hun.

Les også: