Gå til sidens hovedinnhold

37 nye tilfeller av mutantvirus i Helse Bergen

Det er funnet 27 nye tilfeller av den britiske koronavarianten, og ti av den sørafrikanske varianten i Helse Bergens dekningsområde tirsdag.

KORONA: Helse Bergen dekker 18 kommuner i et større område rundt Bergen. Området dekker blant annet hardt rammede Ulvik kommune.

Totalt er sju pasienter innlagt i helseregionen, tre på Haukeland universitetssjukehus og fire på Voss, opplyser helseforetaket. Ingen av dem får intensivbehandling.

Det er registrert 14 nye smittetilfeller i Bergen siste døgn, skriver Bergens Tidende. To av smittetilfellene er importsmitte, mens åtte har ukjent eller usikker smittevei. Fire av tilfellene er nærkontakter.

Samtidig er det meldt om 13 nye tilfeller av mutert virus i Bergen. Ni av tilfellene gjelder sørafrikansk virus, og fire gjelder britisk virus. Det er totalt 16 tilfeller med sørafrikansk virus og 20 med britisk virus, skriver kommunen i en pressemelding.

Smitteutbruddet knyttes i stor grad til de to byggeplassene Kronstad og Fantoft.

– Vi har mange nye tilfeller med mutert virus nå, og det jobbes for fullt med smittesporingsarbeidet. Vi ser særlig en bekymringsfull vekst knyttet til det sørafrikanske viruset. Det er nå fem tilfeller med dette viruset knyttet til Kronstad og elleve tilfeller knyttet til Fantoft. Situasjonen er fortsatt uoversiktlig, sier smittevernoverlege Frank van Betten.

2.105 personer testet seg mandag.

Les også:

Les også

Første smittetilfelle i Haugesund på to uker: – Jeg hadde håpet det hadde holdt lenger

Kommentarer til denne saken