Takk til dere som opptrer saklig og med folkeskikk i sosiale medier. Takk til dere som deltar i debatten, får gjerne fram at dere er rykende uenige i en sak, men som formidler dette på en konstruktiv måte. Som kommenterer sak og ikke person. Som viser respekt for meningsmotstandere og er åpen for nyanser.

En av de største farene for vårt demokrati er hets og mobbing på nettet. Vi lever i et land der vi har lov til å mene, stemme på det partiet vi føler nærmest tilhørighet til, og vi har et mangfold vi kan vise uten å være redde for å bli straffet for det. Det er ikke en selvfølge i mange land. Hvis dyktige politikere trekker seg på grunn av hets og mobbing, truer det folkestyret vårt.

Takk til dere som bruker sosiale medier til å opplyse og formidle på en konstruktiv og saklig måte, og sier imot når noe er stygt. Dere gjør Haugalandet bedre.

24 grunner til å si takk

Det er tusen grunner til å være takknemlig for å bo på Haugalandet.

I advent forteller vi Haugesunds Avis om 24 slike grunner. Hver dag henger vi opp et julehjerte i vinduene i mediehuset og skriver en tekst om noe eller noen som gleder oss og fortjener ros. Og takknemlighet.