– Vi går for seier!

Vinnerlaget «Team LAMA» med Anita Bukholm, Jens Hystad, Eirik Aamot Nævdal og Siren Aarbø Langøy.

Vinnerlaget «Team LAMA» med Anita Bukholm, Jens Hystad, Eirik Aamot Nævdal og Siren Aarbø Langøy. Foto:

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

Det måtte 15 ekstraspørsmål til for å kåre finalisten.

DEL

5 RETTE: Etter seks runder med fem spørsmål i hver, sto lagene «Team LAMA», «Nøttene» og «The Chiefs» helt likt – alle med full pott.

Dermed måtte Haugesunds Avis avholde en ekstrarunde i nyhetskonkurransen for å kåre den tredje og siste finalisten i 5 Rette.

«Slaget om Stord»

På Skåredalen skole satt guttelaget «The Chiefs» klare for å ta fatt på de aller siste spørsmålene midtveis i forrige uke. På Nordbygdo skule hadde lagene «Team LAMA» og «Nøttene» fordelt seg på to skolepulter, klare for den samme oppgaven.

Blant spørsmålene ungdomsskoleelevene fikk servert, fant vi «Hva heter topplederen i Haugaland Kraft?», «Hvilken kommune kommer fotballspilleren Alexander Søderlund fra?» og «Hvor lang er T-forbindelsen?». Alle spørsmålene hadde tre alternativer – men kun ett riktig svar.

Den siste finaleplassen sto til slutt mellom de to lagene på Stord.

Ett poeng

Da de 15 spørsmålene var besvart var det kun ett poeng som skilte «Team LAMA» fra «Nøttene».

– Vi har lest Haugesunds Avis så ofte og grundig som mulig, og vi har fordelt ulike tema mellom oss, forteller Anita Bukholm, Jens Hystad, Eirik Aamot og Siren Aarbø Langøy, som utgjør vinnerlaget «Team LAMA».

Kvartetten synes konkurransen har vært lærerik, og at 5 Rette har vært med på å gjøre dem mer samfunnsinteressert.

– Vi går for seier, sier de med et smil.

Finale i slutten av april

«Team LAMA» er dermed den siste finalisten som nå er klar for den store 5 Rette-finalen som skal avholdes i slutten av april. Før jul ble det klart at laget «Svampane» fra klasse 8A på Skåredalen skole kvalifiserte seg ved at de hadde flest 10-poengere. Finalist nummer to ble «The lops», også de fra Stord.

Artikkeltags