De blir skjelt ut for å gjøre jobben sin.

En jobb som vi egentlig alle er takknemlige for at de gjør. De sørger for framkommelighet for utrykningskjøretøy, førstelinjetjenesten som skal hjelpe hun som kan miste huset sitt i brann eller han som kan miste livet fordi hjertet har stoppet.

Det er surt å få bot, men det er jo vår egen feil. Vaktene skal ikke ha kjeft for å gjøre jobben de er satt til å gjøre, ofte mer smidig enn vi fortjener.

Det kan virke som om parkeringsvaktene går ufortrødent videre, men før eller siden slår nok panseret sprekker. Små gliper som gjør at utskjellingen faktisk påvirker. Som gjør at en mor eller en far, en sønn eller datter, går hjem fra jobb den dagen utslått, utslitt, klar for noe helt annet. De som vi egentlig burde hylle.

Som bidrar til at kjøretøyene sjåfører intuitivt virker å ville sette fra seg hvor som helst, ender på anviste plasser. Som sørger for at tankeløsheten må vike.

Takk til parkeringsvaktene i Haugesund sentrum.

24 grunner til å si takk

Det er tusen grunner til å være takknemlig for å bo på Haugalandet.

I advent forteller vi Haugesunds Avis om 24 slike grunner. Hver dag henger vi opp et julehjerte i vinduene i mediehuset og skriver en tekst om noe eller noen som gleder oss og fortjener ros. Og takknemlighet.