Brennende engasjement fra frivillige, er helt nødvendig for å få holde liv i breddeidretten på Haugalandet. Og noen er selvsagt mer ivrige enn andre.

Som Beth Karin Ferkingstad Nilsen. Ifølge en av nominasjonene Haugesunds Avis har mottatt, er Bethy kjent som den enarmede håndballspilleren fra Åkra, der hun i årevis har vært en inspirasjon for klubbens medlemmer.

– Selv om hun har pensjonert seg som håndballspiller, har hun fortsatt et brennende engasjement for Åkra IL. Hun er klubbens store mor, og dukker like godt opp på en G8-kamp som en herrekamp, heter det i en av begrunnelsene.

Bethy engasjerer seg både i fotball og håndball, og lar ikke en «bagatell» som å bli født med en arm for lite hindre henne i noe som helst.

– Denne dama er en inspirasjon av de sjeldne, og det burde blitt laget en film om henne. Det er ikke mange som hadde klart alt hun har klart.

I tillegg til å spille håndball helt opp til damelagsnivå, er Bethy en ivrig strikker, og har levd mesteparten av livet av å vaske.

– Du kan ofte finne henne rundt på klubbhuset i situasjoner der man tenker: Det der kan du ikke klare! Men så klarer hun det likevel. Denne dama er selve definisjon på råskap! Men hun gir også til klubben av en utømmelig kilde overskudd, skrives det i en av nominasjonene.

Beth Karin Ferkingstad Nilsen følger flere lag som lagleder, hun er med i håndballstyret og er materialansvarlig.

– Hva ville Idretts-Norge vært uten sånne som henne, spør en som ønsker at Bethy skal få sitt julehjerte i vinduene til Haugesunds Avis.

24 hjerter for frivilligheten

2022 er Frivillighetens år, et helt år der Norges viktigste lagarbeid skal feires. I november ba vi om hjelp fra dere til å finne disse lagspillerne, de som fyller definisjonen av en ildsjel ved å delta entusiastisk og som gjør en uegennyttig innsats, for en bestemt sak eller i en forening.

Over 140 mennesker kom med sine innspill og forslag til hvem som fortjener litt ekstra julelys på seg.

I løpet av 24 desemberdager løfter vi fram noen av disse, henger opp ett og ett julehjerte i vinduene våre og skrive litt om de fine folkene som er med på å gjøre livet og dagene litt bedre for alle oss andre.