Geir Sofus Sommerfeldt – bilselgeren og skudenespatrioten som ble leirstedsjef og assistent på ungdomsskolen.

Som 60-åring gikk han nye veier. Tettere på mennesker, på lokale ungdommer som han brenner for. Å få mulighet til å jobbe med ungdom i skolevesenet var aldri en del av karriereplanen. Men å skape positive aktiviteter, samhold og være et medmenneske for ungdom i en krevende fase av livet gir mening.

På leirstedet Fredtun har han i løpet av denne høsten etablert en ungdomsklubb som hver onsdag samler rundt 100 unge i et rusfritt miljø.

Geir Sofus er ikke redd for å by på seg selv og bruker bevisst TikTok for å nå ut. Dansene til 60-åringen har allerede blitt legendariske og ses av tusenvis hver eneste uke. De unge har tatt ham til sitt hjerte.

Sommerfeldt er pinsevenn og kirkevert i Den norske kirke. En kombinasjon som er langt fra vanlig og som sier mye om hans kall og raushet.

Det er vanskelig å forestille seg Skudeneshavn uten Geir Sofus Sommerfelt. Gjennom livet har han brukt det aller meste av sin fritid på å skape møteplasser, hjelpe mennesker som sliter, eller som arrangør av Sommergospel i parken gjennom 30 år. Geir fortjener en stor takk og en fredfull julehøytid sammen med familien.

24 grunner til å si takk

Det er tusen grunner til å være takknemlig for å bo på Haugalandet.

I advent forteller vi Haugesunds Avis om 24 slike grunner. Hver dag henger vi opp et julehjerte i vinduene i mediehuset og skriver en tekst om noe eller noen som gleder oss og fortjener ros. Og takknemlighet.