Da Vikedal Roots Music Festival manglet styreleder i 2019 og sto fare for å bli lagt ned, tok Kristin Hafstad Stokka selv på seg styrelederjobben, i tillegg til å være festivalsjef.

Festivalsjef har hun vært siden 2017, en dugnadsjobb som alt det andre festivalen gjør.

– Kristin har stått på i flere år for at haugalendingene kan samles og nyte musikk, både fra inn – og utland, står det i en av begrunnelsene til hvorfor 30-åringen fra Vats fortjener et julehjerte i vinduene til Haugesunds Avis.

Allerede som 17-åring startet den svært musikkinteresserte Kristin som artistvert backstage, og har lenge før rollen som festivalsjef vært sentral i arbeidet med PR og valg av artister til festivalen.

– Nå har hun loset festivalen trygt gjennom pandemi og vanskelige tider for musikkbransjen. Kristin har hjerte for lokalsamfunnet, forteller en av dem som har nominert henne.

Rootsfestivalen i Vikedal startet opp i 1999, og har holdt det gående hvert eneste år, til tross for dårlig økonomi i en periode.

For å klare å skape musikalske minner for festivalpublikummet på Haugalandet, er vi avhengige av flinke folk som Kristin og andre ildsjeler som tar på seg det ansvaret og jobben det er å arrangere festival.

– Jeg er sikker på at vi er flere på Haugalandet som setter stor pris på den varme, gode og gavmilde vatsjenta som alltid stiller opp og gjør en innsats for lokalsamfunnet, heter det i en av begrunnelsene.

24 hjerter for frivilligheten

2022 er Frivillighetens år, et helt år der Norges viktigste lagarbeid skal feires. I november ba vi om hjelp fra dere til å finne disse lagspillerne, de som fyller definisjonen av en ildsjel ved å delta entusiastisk og som gjør en uegennyttig innsats, for en bestemt sak eller i en forening.

Over 140 mennesker kom med sine innspill og forslag til hvem som fortjener litt ekstra julelys på seg.

I løpet av 24 desemberdager løfter vi fram noen av disse, henger opp ett og ett julehjerte i vinduene våre og skrive litt om de fine folkene som er med på å gjøre livet og dagene litt bedre for alle oss andre.