Gå til sidens hovedinnhold

Å bygge landet må ikke skje ved å bygge ned naturen.

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

I Vestavind og Haugesunds Avis har vi kunnet lese om Ølen Betong sine store utbyggingsplaner i Mølstrevåg.

Store deler i innseilingen til Mølstrevåg med sin gamle kystkultur, svaberg, viker og bukter skal sprenges bort og fylles igjen.

Området Ryvarden, Flokehyttene og Mølstrevåg vil bli dominert av støy, massive CO2 utslipp, naturinngrep og en generell endring av et vakkert landskap.

Ordfører i Sveio, Linn Therese Erve (AP), sa i Haugesunds Avis 29.11.20 at Sveio kommune har en utrolig flott natur.

Men satser Sveio kommune på naturen sin? Hva gjør kommunen for å beskytte all denne flotte naturen? Ifølge Naturkampen Sabima.no kommer Sveio kommune svært dårlig ut og havner på 240. plass av 356 kommuner i Norge, og helt nede på 34. plass av Vestland fylkes 42 kommuner når det kommer til å ta vare på naturmangfoldet. Sveio kommune ligger ifølge denne oversikten helt i toppsjiktet av kommuner som bygger mest ned i sårbare naturområder (https://naturkampen.sabima.no/kommune/1216).

Kjære Sveio kommune.

Sveio har mye flott natur vi på hele Haugalandet nyter godt av.

Jeg ber inderlig om at dere tar vare på Mølstrevåg, kystkulturen, stillheten, dyrelivet og det unike landskapet der ute, og sier nei til mer industriutbygging i Mølstrevåg.

Avslutter ved å sitere Haugesunds Avis sin lederartikkel 16.02.2021;

"Å bygge landet kan ikke skje ved å bygge ned naturen. "

Jan Vikse, Haugesund.

Kommentarer til denne saken