– Vi hadde tenkt å oppfordre kundene om å stemme på oss. Men det ble det ikke behov for. De kom selv inn og fortalte at «nå hadde jeg stemt». Jeg har virkelig latt meg overraske av engasjementet, det er noe av det første folk sier, forteller en overrasket og rørt Gunn Vikingstad ved Joker Vikebygd.

Både hun og kundene har ventet spent på avgjørelsen.

– Tenk all den supporten vi har. Det er kundene vi skal takke nå. Og de ansatte jeg har med meg her, det er fantastiske folk.

Feirer med lykkehjul

At butikken hennes nå er kåret til Best på Haugalandet, ser Vikingstad på som en bekreftelse på at veldig mange har et forhold til butikken.

Både fastboende og hyttefolk.

Av 4.617 stemmer i kategorien «Beste dagligvarebutikk», fikk Joker Vikebygd 26 prosent av stemmene.

– Nei, dette var gøy. Nå kan vi feire med å snurre lykkehjulet i dag, humrer Gunn Vikingstad.

Viktig i lokalsamfunnet

Da Vikingstad overtok Joker-butikken i Vikebygd for seks år siden, hadde hun ingen tidligere erfaring fra dagligvarebransjen.

Det tror hun har gitt henne en fordel ved å åpne øynene og se etter nye muligheter og bein å stå på.

Etter seks år i sjefsstolen, har hun blitt enda mer bevisst på hvor viktig rolle butikken har i lokalsamfunnet, hvordan den fungerer som en møteplass og et sosialt treffpunkt.

– Det er kjempeviktig, spesielt i mindre samfunn som her. Vi kjenner kundene våre og ser dem. For noen kan vi her på butikken være de eneste de snakker med den dagen, sa Vikingstad i et intervju tidligere i sommer.

Best på Haugalandet

I juni oppfordret vi leserne våre til å nominere sine favoritter til «Best på Haugalandet». Vi valgte i denne omgang ut tre kategorier, beste dagligvarebutikk, beste pizzasted og beste frisør.

Rundt 350 nominasjoner kom inn, og av dem valgte en jury i Haugesunds Avis ut fem finalister i hver kategori. Finalistene ble valgt ut på grunnlag av antall nominasjoner og begrunnelsene som ble sendt inn.

Gjennom sommeren har alle finalistene blitt presentert, og dere har hatt mulighet til å stemme på den dere mener er «Best på Haugalandet».

Til sammen kom det inn over 14.000 stemmer, og nå er vinnerne klare! Vi gratulerer både vinnere og finalister, og håper på å kunne dele ut enda flere priser i tiden framover.

Send oss gjerne innspill til hvilke bransjer, steder eller personer du ønsker vi skal ha med som kategori i neste runde av «Best på Haugalandet».