Aibel fikk Kårstø-kontrakt

Kårstø.

Kårstø. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

Aibel er tildelt en større oppgraderings-jobb på Kårstø. Verdien på kontrakten er 200 millioner kroner, pluss opsjoner.

DEL

NÆRINGSLIV: Statoil har tildelt kontrakten på vegne av Gassco. I en pressemelding opplyser Gassco at oppgraderingen består av tre delprosjekter.

Disse skal ferdigstilles i 2018.

LES OGSÅ: Storkontrakt til Aibel


Selve hovedjobben går ut på oppgradering av brannvann- og trykkavlastingsystemene, i tillegg til kjeleoppgraderinger.

– Vi er svært fornøyd med å få Aibel med på laget. Sammen skal vi bidra til at gassleveransene ivaretas og Kårstøs integritet opprettholdes for framtiden, sier Alf Kristian Haugland. 

Han er direktør for prosjektutvikling og gjennomføring i Gassco.


SIGNERINGEN: Jan Ståle Skår, Aibel og Kristin Hollekim, Statoil. Bak fra venstre: Roar Jørgensen, Aibel, Tor Olav Berg, Aibel, Ole Sandvik, Aibel, Terje Klungland, Statoil og Alf Kristian Haugland, Gassco. Foto: Statoil

SIGNERINGEN: Jan Ståle Skår, Aibel og Kristin Hollekim, Statoil. Bak fra venstre: Roar Jørgensen, Aibel, Tor Olav Berg, Aibel, Ole Sandvik, Aibel, Terje Klungland, Statoil og Alf Kristian Haugland, Gassco. Foto: Statoil

200 millioner kroner

Verdien på kontrakten er 200 millioner kroner, inklusiv opsjoner.

– Aibel vant kontrakten i sterk konkurranse mot andre tilbydere. De var totalt sett best på pris og kvalitet, sier prosjektdirektør for Statoil Kårstø, Terje Klungland.

Han forteller at kontrakten dreier seg om modifikasjonsarbeid på Kårstø, blant annet på å oppgradere to av kjelene og sikkerhetssystemene.

LES OGSÅ: – Det er en lettelse å få mer jobb


–  Dette er en stor jobb, som skal sikre videre sikker og pålitelig drift av Kårstø, sier han.

Kontrakten blir signert i dag.

– Aibel vil dra i gang så fort som mulig, sier han.

På det meste vil 100 være med

Kommunikasjonsdirektør i Aibel, Bjørg Sandal gleder seg over kontrakten.

– En svært viktig kontrakt for oss. Dette er ingen liten jobb. Kontrakten har en verdi på 200 millioner kroner, pluss opsjoner. Vi vet at vi er i en knallhard konkurranse og markedet er tøft. Vi er veldig begeistret for å dra denne i land, sier Sandal til Haugesunds Avis.

Hun forteller at det ikke er aktuelt å ansette nye folk for jobben.

– Vi har mange folk som jobber på Kårstø. Vi ser ikke for oss å ansette folk her, men dette vil likevel bety mye for å trygge sysselsettingen. På det meste vil 100 personer være i sving på prosjektet, sier hun.

For Aibel har det vært en stor uke. Tirsdag ble klart at de får kontrakten på en større ombyggingsjobb tilknyttet Heidrun i Nordsjøen.

LES OGSÅ: Det største løftet noen gang

– Det var mange skuldre som ble senket tirsdag morgen. Situasjonen i markedet er tøft. Det har vært vanskelige tider lenge, så disse to kontraktene er veldig kjærkomne. Det har vært en fantastisk uke, sier Sandal.

Gassco

Alf Kristian Haugland i Gassco gleder seg over at det var nettopp Aibel som fikk jobben.

– For det første er det veldig gledelig at det er Aibel som vant denne kontrakten. For hele regionen. Og det er godt for oss at prosjektet realiseres. Gassco leverer gass til det europeiske markedet med høy regularitet, sikkert og forutsigbart. Dette prosjektet vil bidra til dette også i fortsettelsen, sier han.

Starter umiddelbart

Aibel har utført mange jobber på Kårstø tidligere og kjenner anlegget godt.

LES OGSÅ: Dette blir en gigantisk plattform

– Kontrakten på Kårstø er viktig for oss og ble vunnet i hard konkurranse i et meget krevende modifikasjonsmarked. Jobben vil sysselsette cirka 100 personer på topp, og starter opp umiddelbart, sier Jan Ståle Skår, konserndirektør, Modifikasjoner i Aibel.

SAMLET: Alf Kristian Haugland, Gassco, Jan Ståle Skår, Aibel, Tor Olav Berg, Aibel,. Roar Jørgensen, Aibel, Ole Sandvik, Aibel, Terje Klungland, Statoil og Kristin Hollekim, Statoil. Foto: Statoil

SAMLET: Alf Kristian Haugland, Gassco, Jan Ståle Skår, Aibel, Tor Olav Berg, Aibel,. Roar Jørgensen, Aibel, Ole Sandvik, Aibel, Terje Klungland, Statoil og Kristin Hollekim, Statoil. Foto: StatoilSelskapet opplyser i en pressemelding at kontrakten også inneholder to opsjoner, der den mest omfattende går ut på å klargjøre og installere et kvilsølvfilter i Statpipe-inntaket.

Denne kan bli tildelt på nyåret og har en verdi på 50 millioner kroner.

Den andre opsjonen inngår i opsjon nummer én og gjelder klargjøring for framtidig installasjon av kvillsølvfilteret.

Selve arbeidet skal styres fra kontoret i Haugesund. Arbeidet varer fram til utgangen av 2018.

Artikkeltags