Søndag 3. juli 2022 klokken 13.30. En gutt står og trikser med en ball på gymnasbanene. Som den eneste.

Det er 15 grader pluss og dermed ideelle forhold for å trene. Men både jenter og gutter er åpenbart opptatt med helt andre ting. Heller ikke på Haugebanen er det noen å se, verken barn eller voksne.

Det er ferie, ja vel. Men det er langt ifra alle som drar på tur enten det nå er til Syden, på hytta eller andre steder. Så da kan de vel like godt trene fotball. Du blir ikke en god fotballspiller uten å trene. Trene mye.

Ta for eksempel Messi og Ronaldo. Begge trener langt mer enn de vanlige obligatoriske treningstimene i deres respektive klubber. Det er også mye av grunnen til at de gjentatte ganger har blitt kåret til Europas beste.

At også unge fotballspillere med proffspill i blikket herfra kunne ha klart det samme er kanskje for mye forlangt. Men det har i det minste vært noen som har klart å bli proffspillere i utlandet. Noe de ikke har fått gratis. Bruk dem som rollemodeller.

I dag skulle alt ligge til rette for fotballtrening for jenter og gutter i Haugesund. Om det er seks eller sju ledige baner ved Skeisvang videregående skole nå, skal være usagt. Det er stadig forandringer i byen.

Men uansett er det så god plass at det skulle være unødvendig at bare en eneste gutt skal måtte stå og spille med eller mot seg selv.

Det mangler helt sikkert ikke på talenter herfra som kan komme langt dersom de ønsker det. Og mange møter også opp til avtalte tider på treningene til de tre klubbene i Haugesund som har tilbud for store og små.

Men utover det tar de fri fra å trene. Og derfor er det klubber i de lavere divisjonene som møter dem når de er ferdige i de aldersbestemte klassene. Og det var trolig ikke det de drømte om.

I beste fall blir en eller to av dem bra nok for FK Haugesund. Men også det hører til sjeldenhetene.