Alle prøver negative – men Koné må testes etter «ulovlig» klem

MÅ TESTES: Ibrahima Koné (t.v.) skal nå testes på grunn av klemmen han ga Daouda Bamba etter seieren mot Brann forrige lørdag.

MÅ TESTES: Ibrahima Koné (t.v.) skal nå testes på grunn av klemmen han ga Daouda Bamba etter seieren mot Brann forrige lørdag. Foto:

Ingen av FKH-spillerne som ble testet fredag er smittet av covid-19. Men i dag ble Ibrahima Koné testet. På grunn av en ulovlig klem.

DEL

FOTBALL: Forrige lørdag vant FKH mot Brann i Bergen. Etterpå testet både Fredrik Haugen og Daouda Bamba positivt for korona.

Det ble samtidig påvist at Bamba fikk smitten etter oppgjøret mot FKH. Dermed ble det bestemt at bare FKH-spillerne som var på banen samtidig med Fredrik Haugen måtte testes. Haugen ble byttet ut etter 84 minutter.

Det ble gjort på Haugesund stadion fredag. Mandag forelå alle testresultatene.

– Alle prøvene var negative. En stor lettelse for oss. Det sparer oss for mye arbeid, sier daglig leder i FKH, John Harald Log som dermed kan se fram mot søndagens hjemmekamp mot Sandefjord på Haugesund stadion.

– For å være på den sikre siden

Men saken er ikke helt over. FKHs Ibrahima Koné ble nemlig ikke testet fredag. Årsaken var at han ikke var på banen samtidig som Fredrik Haugen. Koné kom på banen på overtid i seieren mot Brann.

Etter at testene ble utført fredag, ble FKH-toppene gjort oppmerksom på bildet tatt av Bamba og Koné etter kampen, der de to spillerne gir hverandre en klem. Til tross for at Bamba skal ha blitt smittet etter kampen, har FKH nå valgt å teste Koné.

– Han er blitt testet i dag. Vi håper å få svar i morgen. Vi gjør dette for å være på den sikre siden, forteller John Harald Log.

Ifølge smitteprotokollene skal ikke spillerne klemme hverandre.

– Vi minner spillerne om dette regelmessig. Men de er i en boble utpå matta der. Da er det ikke lett for dem å huske verken hva John Harald Log eller Eirik Opedal har sagt, sier FKHs daglige leder.

FKH skal etter planen gjenoppta fellestreninger onsdag.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken