HAUGESUND: En stor satsing for Sildajazz i år er konsertene med Vamp på Vibrandsøy.

– Salget til konsertene har gått over all forventning, og allerede nå er både konsertene på torsdag og lørdag utsolgt. Det er fortsatt kapasitet igjen på familiekonserten på søndagen, men siden responsen har vært så overveldende har vi jobbet på spreng for å få til en ekstrakonsert, forteller Andreas Risanger Meland.

Fredag har sildajazzgeneralen en gladnyhet å komme med.

– Vamp har fått rokert om

– Vamp hadde egentlig andre forpliktelser på fredagen, men har nå fått rokert om slik at vi kan få satt opp en ekstrakonsert på Vibrandsøy denne dagen. Vi er svært glade for at enda flere kan få oppleve perlen Vibrandsøy og et av landets beste liveband under årets festival, sier han.

Konserten har 18-årsgrense, og transport til og fra Indre kai er inkludert i billettprisen.

– Vibrandsøy ligger rett foran nesetippen vår, men de færreste haugesundere har noen gang vært på øya. Sildajazz ønsker å invitere til nye opplevelser og å være en slags bysafari – til glede for både lokalbefolkningen og tilreisende, og i år løfter vi Vibrandsøy, sier Meland.

Første gang på Vibrandsøy

Da nyheten om Vamp til Vibrandsøy ble kjent i fjor høst fortalte Øyvind Staveland at han ofte lekte på Vibrandsøy som barn, men at han aldri har spilt konsert der ute. Staveland og Vamp er vante med å spille på steder det vanligvis ikke rigges til publikumskonsert.

– Vi gjør ofte slike konserter om sommeren på litt utilgjengelige plasser. Det krever mye logistikk. På Vibrandsøy tar vi sikkerhet på alvor, og alle skal være trygge på at det blir hyggelig og trygt. Både Vamp og Sildajazz har eksistert i noen år, og det handler om å engasjere på en ny måte når vi steller i stand, sa Staveland til Haugesunds Avis.

Disse spiller på Komlejazz

Meland kan avsløre at det nå også er klart hvem som skal spille under Komlejazz, som er et av de lengstlevende og mest populære arrangementene under festivalen.

– I år er det ingen ringere enn Magnolia Jazzband og supergjesten Adam Douglas som gjester Komlejazz. Tradjazz har vært en rød tråd gjennom hele Sildajazz sin stolte historie. Magnolia Jazzband er et av landets eldste og aller ypperste tradjazzband, og til festivalen tar de med seg den amerikansk-norske vokalisten og supergitaristen Adam Douglas, som siden han vant Stjernekamp i 2017 har blitt en av landets mest folkekjære artister. Det er duket for nok et konserthøydepunkt på Haugesunds beste vestkant, slår Meland fast.