MEDIA: Det er fordi systemer for publisering av papiravis, annonser og abonnementshåndtering ikke fungerer som normalt, skriver Amedia i en pressemelding.

– Alle tilgjengelige ressurser jobber nå intenst med å løse problemene og avdekke hvilke skader som er skjedd. Vi beklager de problemene som har oppstått og som på ulike måter rammer våre kunder og ansatte, sier konserndirektør for teknologi, Pål Nedregotten.

Ansvarlig redaktør i Haugesunds Avis, Einar Tho, sier det ser mørkt ut for onsdagens papiravis.

Det er svært alvorlig at datasystemene er angrepet, og at det har medført så store problemer for systemene våre, uten at det har vært mulig å få på plass en reserveløsning. I Haugesunds Avis har vi ikke helt gitt opp å få laget papiravis til onsdag, men situasjonen er ikke god, sa han tirsdag ettermiddag. Senere ble det avklart at det heller ikke her blir noen vanlig papiravis onsdag.

Produksjon av nettaviser går som normalt til tross for problemene.

Publiseringssystemene for nettavisen er operative og journalistene publiserer siste nytt der, sier Tho.

Også Radio 102 er rammet av angrepet. Der spilles det nå kun musikk.

– Vi prøver etter beste evne å avvikle livesendingene våre fra morgen til kveld så godt som det lar seg gjøre. Nå i romjulen betyr det fra 07.00 til 18.00. Etter klokken 18.00 til neste morgen er det kun musikk, sier ansvarlig redaktør Thor Magnar Thorsen i Radio102.