Her er det nye Amedia-styret

NY STYRELEDER I AMEDIA: André Støylen

NY STYRELEDER I AMEDIA: André Støylen Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

Amediastiftelsen overtatt aksjene onsdag den norske delen av Amedia AS fra Telenor, LO og Fritt Ord. Stiftelsen er opprettet av Sparebankstiftelsen DNB, for å eie Amedia AS.

DEL

MEDIEBRANSJEN: Dette skjer i tråd med kjøpsavtalen som ble inngått 22. februar, heter det i en pressemelding fra Amedia.

Østlendingen er en del av Amedia-konsernet, sammen med flere andre aviser i vår region. Glåmdalen, Oppland Arbeiderblad og Arbeidets Rett er også en del av konsernet.

Amediastiftelsen avventer samtidig overtakelse av Amedias virksomheter i Russland, fordi dette krever en godkjennelse fra russiske myndigheter. Dette er forventet avklart i løpet av høsten.

I forbindelse med eierskiftet, har generalforsamlingen i Amedia AS valgt et nytt styre:

André Støylen (styreleder)
Hilde Haugsgjerd (nestleder)
John G. Bernander
Hilde Sandvik
Gunnar Sellæg
Bodil Werner (valgt av ansatte)
Eva Stenbro (valgt av ansatte)
Britt-Ellen Negård (valgt av ansatte)

Fakta om styremedlemmene:

Den nye styrelederen, André Støylen (48), er administrerende direktør i Sparebankstiftelsen DNB og daglig leder i Amediastiftelsen. Han har tidligere vært økonomidirektør i Norges Røde Kors, finansbyråd i Oslo kommune, statssekretær i Miljøverndepartementet og konsulent i McKinsey & Co. Støylen er utdannet siviløkonom fra Handelshøyskolen BI.

Hilde Haugsgjerd (64) er selvstendig rådgiver. Hun er tidligere redaktør i Aftenposten, Aftenposten Aften og Dagsavisen, og har vært leder for samfunnsavdelingen i Dagbladet. Hun er nå styremedlem i Aschehoug. Haugsgjerd er utdannet ved Norsk Journalisthøyskole.

John G. Bernander (58) er selvstendig rådgiver. Han var kringkastingssjef i NRK i perioden 2001 til 2007, og administrerende direktør i NHO i tre år fra 2009 til 2012. Bernander som er utdannet jurist fra Universitetet i Oslo har sittet på Stortinget i fire år.

Hilde Sandvik (46) gründer og redaktør i Broen.xyz. Hun har bakgrunn som kulturredaktør i Bergens Tidende, debatt­redaktør i Dagbladet og medredaktør i Syn og Segn. Sandvik har vært styremedlem i Norsk Redaktørforening siden 2013 og er utdannet Cand.philol. fra Universitetet i Bergen.

Gunnar Sellæg (43) er Senior Vice President i Telenor Digital. Han har vært styremedlem i Amedia siden 2015, og har mediebakgrunn fra blant annet Aftenposten Multimedia og Aspiro før han kom til Telenor.

De ansattevalgte styremedlemmene er Bodil Werner, Eva Stenbro og Britt-Ellen Negård.

Werner har vært styremedlem siden 2001, mens Stenbro og Negård ble valgt i 2015.

– Amediastiftelsen har lagt vekt på at styret i Amedia AS skal være bredt sammensatt og ha solid mediekompetanse. Vi er svært fornøyde med det styret vi i dag har valgt. Ut fra en samlet vurdering har stiftelsen valgt å ha styreledervervet selv nå i den første fasen etter overtakelsen, sier Randi Eek-Thorsen, styreleder i Amediastiftelsen.

Haugesunds Avis er eid av Amedia

Artikkeltags