Her ser du Fjord Motorpark-behandlingen direkte

SKJEBNENS TIME: Fjord Motorpark henger i en tynn tråd. Blir det ja eller nei til ekspropriasjon i kommunestyret i Karmøy mandag kveld?

SKJEBNENS TIME: Fjord Motorpark henger i en tynn tråd. Blir det ja eller nei til ekspropriasjon i kommunestyret i Karmøy mandag kveld? Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Mandag kveld avgjøres framtiden til Fjord Motorpark i kommunestyret i Karmøy.

DEL

KARMØY: I 2008 godkjente kommunestyret i Karmøy reguleringsplanen for Fjord Motorpark, som etter planen skal bli Vestlandets største idrettsanlegg for motor-, sykkel- og luftsport, kombinert med øvingsbaner for yrkessjåfører og andre trafikanter i alle aldre.

Vi har dessverre problemer med videooverføringen. Trykk her for å se behandlingen (Karmøy kommunes hjemmesider).

Det storstilte prosjektet, som foreløpig er kostnadsberegnet til 117 millioner kroner, har vært omstridt helt siden starten. Naboene på Helganes var tidlig på banen med bekymringsmeldinger om støy. I tillegg sa flere av grunneierne nei til å selge eiendommene sine.

I 2011 tapte Fjord Motorpark kampen om regionalt motorsportanlegg da Rogaland fylkeskommune i stedet valgte å gå få Motorakademiet i Time/Sokndal. Men det stoppet likevel ikke ildsjelene bak, som jobbet videre med planene sine.

To år etter sa kommunestyret ja til ekspropriasjon, men det falt ikke i god jord hos grunneierne, som anket saken. Det endte i fjor med at ekspropriasjonsvedtaket ble kjent ugyldig på grunn av «grunnleggende feil ved saksbehandlingen».

Karmøy bestemte seg likevel for å behandle saken på ny, og i sommer ble grunneierne varslet om en ny ekspropriasjonssak. Selv om formannskapet sa nei til dette for drøyt to uker siden, faller den endelige avgjørelsen i kommunestyret mandag kveld.

Vi sender direkte

Fra klokken 18 sender vi direkte fra kommunestyresalen i Kopervik. Du kan velge mellom to kamera.

    Se kommunestyremøtet fra Karmøy fra klokken 18 (kamera 1)

      Se kommunestyremøtet fra Karmøy fra klokken 18 (kamera 2)

      Artikkeltags