Åpent brev til Haugesund kommune

UNDRER: - Skal virkelig ikke helsearbeidere som jobber rundt sykehuset bli testet om de er usikre på om de er infisert?, spør Eivind Fiksdal.

UNDRER: - Skal virkelig ikke helsearbeidere som jobber rundt sykehuset bli testet om de er usikre på om de er infisert?, spør Eivind Fiksdal.

Av
DEL

MeningerDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Mens resten av befolkningen gjør sitt aller beste for å sikre minst mulig spredning – gir kommunen totalt faen, og lar helsearbeidere som er usikre, gå på jobb – uvitende om de er smittebærere eller ei.

Fra i dag, onsdag 18. mars 2020 – har Haugesund Kommune bestemt at kun pasienter i risikogruppen skal testes for covid-19. Kjempebetryggende.

Etter å ha hørt hvor milde symptomer enkelte smittede kunne ha, ble jeg og min samboer i helgen usikre på om vi kunne ha pådratt oss koronaviruset. Begge hadde lettere hodepine og sår hals. Ikke noe jeg normalt ville reagert på, men siden min samboer er sykepleier med pasientkontakt ble vi enige om å kontakte lege for å få henne testet. Flere av mine kollegaer var dessuten deltakere på Haugalandskonferansen for kort tid siden.

Mandag (16. mars) kontaktet hun sin fastlege og var videre i dialog med legevakten for å bli testet. Hun meldte fra til arbeidsgiver og tok sykefri fra jobb til hun fikk eventuelt testresultat.

I dag, onsdag, fikk jeg melding om at en person jeg var i møte med for en uke siden var satt i karantene fordi han hadde testet positivt. Dermed meldte jeg til arbeidsgiver at jeg nå er i karantene frem til og med neste onsdag (14 dager etter kontakt med vedkommende).

Først i dag, onsdag, fikk min samboer telefon fra smittevernkontoret. Her ble hun informert om at kommunen fra i dag altså: kun tester pasienter i risikogruppen.

Som sykepleier med pasientkontakt – også med pasienter i risikogrupper – skal min samboer altså på jobb og pleie syke, mens jeg skal være i karantene til midten av neste uke. Begge like usikre på om vi har – eller har hatt covid-19.

Min samboer ble sint! Hun er som sykepleier svært opptatt av å beskytte pasientene sine. Nå sitter hun her og er ytterst bekymret for pasienter tilknyttet vår kommune med en helt ubrukelig praksis. Skal virkelig ikke helsearbeidere som jobber rundt sykehuset bli testet om de er usikre på om de er infisert? Beskjeden var videre å vente til en dag etter man var symptomfri før man gikk tilbake til jobb.

Ifølge smittevernkontoret skal dette altså gjelde alle sykepleiere? Mens WHO sier test, test, test... sier altså kommunen nei. Selv til den viktigste arbeidsgruppen vi har om dagen – helsearbeidere.

Så hold deg frisk! På sykehuset vil du ikke i disse dager.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken