Åpent brev til Haugesunds politikere samt administrasjon

Av
DEL

MeningerDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.I den siste tiden har det framkommet i media at Haugesund kommune (HK) har sagt opp avtalen med SK Vard Haugesund (Vard) om å få avvikle sine resterende obligatoriske kamper i 2. divisjon 2020, gjeldende fra 1.10.2020.

Til orientering kan det opplyses at i 2019 avviklet Vard sine to siste hjemmekamper i 3. divisjon på Haugesund stadion (HS) 12.10 og 26.10.

Vards gjenværende kamper i år vil være følgende: 3.10.: siste seriekamp i grunnserien. Deretter tre hjemmekamper i sluttspillet, der de to første rundene spilles før avslutningsdatoen til Vard i 2019.

For undertegnede æresmedlemmer i Vard som har vært med i en del menneskealdere i fotball-ledelse i klubben har vi ALDRI opplevd at kommunen setter stengsler for en klubb om å få spille sine avsluttende hjemmekamper i en særdeles viktig sesong på sin hjemmebane. Ikke minst også tatt i betraktning at klubben spiller om muligheter for opprykk.

Vi trodde at HK var en samarbeidspartner for all idrett i kommunen, og skulle legge til rette for den, i så fall virker denne avgjørelse mot sin hensikt.

Bakgrunnen for avgjørelsen skal visstnok være «redsel for at banen ikke tåler det tette programmet utover høsten, og at man muligens må bruke inntil 1 mill. ekstra på vedlikehold fram til neste sesong».

Vi finner det forunderlig at HK fatter beslutninger på synsing og redsler i en slik situasjon og vedr. et slikt beløp.

Hvis dette vedtak blir stående betyr det at Vard kun får spille seks hjemmekamper på HS i 2020.

Vi kan forsikre at Vard skal stille med det mannskap som trengs for og gjøre det vi kan/skal slik at HS skal komme igjennom denne sesongen på en best mulig måte for alle parter.

På den bakgrunn vil vi be om at vedtaket om stans for Vard på HS fra 1.10. omgjøres.

Med vennlig hilsen

SK Vards æresmedlemmer:

Kjell M. Gabrielsen – Edvard G. Sternhoff – Rolf Kronstad Johnsen – Per Sønstabø – John M. Thuestad – Harald Bersaas – Knut Kolstø – Arne Johan Kaarstad – Sigve Lillenes – Kjell A. Underhaug

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken