HAUGESUND: – Det er viktig å gi mulighet til å samles for å være stille sammen, samtale og tenne lys, sier sokneprest Bård Egil Dyrhol.

Det vil bli en enkel samling i løpet av kvelden, ellers er programmet å ha åpne kirkedører og mulighet for å samles for alle som ønsker det, opplyser Rossabø menighet.

– Dette er et dødsfall som har berørt mange i byen, ikke minst ungdommer. Det er viktig å kunne samles for å ha noen å snakke med, å være stille sammen og tenne lys. Det er også viktig å ikke gå med vanskelige tanker alene. Vi vil være flere ansatte fra Rossabø menighet til stede denne kvelden, både prest, diakon og andre som de som ønsker det kan snakke med, forteller Dyrhol.

Det var natt til 1. nyttårsdag at et hus i Bokngata sør i Haugesund brant. Da nødetatene rykket ut, var det omstendigheter på stedet som gjorde at politiet mente at 49 år gamle Anne Kari Bjelland, som ble funnet i huset, var utsatt for en kriminell handling.

Kvinnens samboer, en mann i 50-årene, er siktet for forsettlig drap. Fredag ble siktelsen utvidet til å også gjelde grovt skadeverk. Siktede har foreløpig ikke tatt stilling til skyldspørsmålet, men har innrømmet drapet.

Anne Kari Bjelland jobbet 33 år i Coop. Hun var først ansatt i butikken nord i Haraldsgata før hun flyttet til Austmannavegen.