KARMØY: – Vi snakket sammen på huset, om at det nok en gang blir en spesiell 17. mai. Vi har vondt av barn og unge, ettersom det ikke er like mye liv og røre som det pleier å være. Derfor bestemte vi oss for å gi et ekstra tilbud til kommunens innbyggere i år, forteller Aina Sævik Olsen, kinosjef hos Karmøy Kino.

For barn og unge

Første film snurres i gang klokka halv seks mandag ettermiddag. På programmet står flere førpremierer.

– Det blir sluppet flere store filmtitler nå. Endelig, for det har vært litt filmtørke. Det er spennende med førpremierer på nasjonaldagen, mener Olsen.

Filmprogrammet skal også reflektere at 17. mai er barnas dag.

– Det blir et spenn i filmer for barn og unge. Vi skal vise animasjonsfilmen Ainbo Amazonas vokter, Roald Dahls Heksene og Godzilla vs. Kong. Kvelden avsluttes med en skrekkfilm for dem som er over 18 år. Det er den nye filmen i Saw-serien, forteller Olsen.

Positive reaksjoner

Kinosjefen sier at de har fått positive reaksjoner på stuntet deres.

– Jeg håper mange kommer. Vi har solgt noen billetter allerede. Det virker som at folk vil ha et program for dagen. Ungdommer er kanskje ikke så flinke til å planlegge og kommer sikkert innom i løpet av kvelden, sier hun.

På grunn av koronarestriksjoner kan de ha maks 100 personer på hver film.

Olsen håper det blir 17. mai-stemning på huset.

– Som seg hør og bør kjører vi på med kiosktilbud. Man er vant til å fråtse på denne dagen. Vi håper å skape stemning med dette også, sier hun.

Dette er i første omgang et tilbud på grunn av koronapandemien. Samtidig ser ikke Olsen bort ifra at det kan bli aktuelt senere også, dersom det blir populært.