Gå til sidens hovedinnhold

Håkon (41) er den nye sjefen på Haukeliseter

Artikkelen er over 2 år gammel

Håkon Aarthun fra Sauda er den nye bestyreren på Norges mest besøkte turisthytte.

ARBEIDSLIV: 1. september overtok saudabuen Håkon Aarthun jobben som bestyrer på Haukeliseter fjellstue.

– Det føles stort å lede Norges beste destinasjon, sommer som vinter. Heldigvis har jeg Norges beste medarbeidere med meg, som var en avgjørende faktor da jeg takket ja til stillingen, sier Aarthun til haukeliseter.no.

Aarthun har jobbet på Haukeliseter fjellstue i fire og et halvt år, som resepsjonist. De siste tre årene har han vært resepsjonssjef. Saudabuen har også utdannelse innen hotell-ledelse.

Er ansiktet utad

Det var i mars jobben som bestyrer på Haukeliseter ble lyst ut. Haukeliseter ligger på 1.000 meters høyde og hører til Stavanger Turistforening.

– Bestyreren er Haukeliseters ansikt både utad ovenfor besøkende og internt blant de ansatte, sto det i utlysningen.

En brennende friluftsinteresse var også ett av kriteriene for å få jobben.

Det passer Aarthun godt. Til tross for at det blir mye jobb i begynnelsen og mange seine kvelder for å sette seg inn i nye ting ser han fram til å fortsette med et aktivt friluftsliv i naturen rundt setra, hvor han nyter både de små rusleturene og de lengre utfordrende turene innimellom.

Felles for turene er at han liker å ha med seg kameraet, noe man kan se både på Haukeliseter der noen av bildene henger oppe og i Haukeliseters sosiale medier.

 

Oppgraderer bygningene

I tillegg til det daglige arbeidet vil den nye bestyreren ha ansvar for å satse videre på bygningene rundt på setra.

– Det vil fortsette med en trinnvis oppgradering av bygningsmassen over de neste årene, som jeg er veldig glad for muligheten til å være med på, sier Aarthun til haukeliseter.no.

Som ny resepsjonssjef etter Aarthun overtar tidligere resepsjonist Dagmara Wieczysta. Hun har jobbet på Haukeliseter i to år, samtidig som hun har sluttført sin master innen reiseliv og internasjonal hotelledelse.

 

Kommentarer til denne saken